Руският външен министър Сергей Лавров излезе с остри нападки срещу

...
Руският външен министър Сергей Лавров излезе с остри нападки срещу
Коментари Харесай

Лавров избухна срещу ЕС, САЩ, НАТО и Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров излезе с остри нападки против Европейски Съюз, Съединени американски щати, НАТО и Украйна, предадоха осведомителните организации. Той даже насочи закани против украинския президент Петро Порошенко.

Раздразнението на Лавров беше провокирано от новите европейски наказания против Кремъл поради противозаконното задържане на украинските моряци от Русия, интеграцията на Украйна и Грузия в НАТО и наличието на американския боен транспортен съд " Доналд Кук " в Черно море.

По време на среща с представители на Асоциацията на европейския бизнес той съобщи, че Европейски Съюз се е поддал на напън от страна на " вътрешните русофоби, Съединени американски щати и Украйна " и че всеки ден се води " антируска акция ".

Според него Русия незаслужено е демонизирана и посочена като опасност за европейската сигурност, за по този метод да се вземат решение " геополитически задания ".

" Продължава повишаването на военната интензивност на НАТО и разгръщането на военната инфраструктура на Алианса покрай съветските граници. " - съобщи Лавров.

Той добави, че " настойчиво дърпат " Украйна и Грузия към НАТО.

Припомняме преди дни капитанът от военноморските сили на Съединени американски щати Гари Табах съобщи, че в случай че Русия не желае НАТО до своите граници, би трябвало да приключи експанзията против съседите си.

" Искам да се обърна към руснаците. Ако не желаете вашите съседи да влизат в НАТО, не окупирайте техни територии. Защото в случай че ги нападате, те несъмнено ще желаят да влязат в Алианса. " - разяснява офицерът.

След като Русия окупира грузински територии през 2008 година и украински през 2014 година, Тбилиси и Киев обявиха устрема си към участие в НАТО.

Лавров реагира изключително остро против вписването на евроатлантическата интеграция на Украйна в украинската конституция. Това стана с гласоподаване в Народното събрание на 7 февруари, със законопроект на президента Петро Порошенко,

" Това, че с такава горделивост и самоувереност президентът Порошенко подписа закона, обвързващ Украйна да влезе в НАТО, ме хвърли в още по-големи подозрения дали той иск пъкъла извършва договореностите от Минск. " - разяснява Лавров.

По думите му, това е провокация, целяща непосредствено заличаване на минските съглашения.

В реалност договореностите от Минск не не разрешават на Украйна да се стреми към участие в Алианса. От друга страна, към самата Русия неведнъж са отправяни рекомендации от страна на Европейски Съюз да извърши договореностите от Минск, с цел да може да се дискутира облекчение на глобите против Москва.

Лавров насочи закани към Порошенко поради желанието украински кораби да преминат през Керченския проток.

Руският министър назова украинския президент " подбудител " и го заплаши с " пердах през ръцете " съобщи, в случай че украинците преминат през пролива " дружно с НАТО ".

Междувременно 33 европейски страни приканиха страните от Организация на обединените нации да вкарат наказания против Москва поради окупирането на Крим.

Припомняме, през вчерашния ден Лавров реагира по подобен метод и против устрема на Македония къмв участие в НАТО, като съобщи, че Западът " безогледно придърпва балкански страни ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР