Руският товарен космически кораб "Прогрес МС-06" повдигна височината на полета

...
Руският товарен космически кораб "Прогрес МС-06" повдигна височината на полета
Коментари Харесай

Повдигнаха орбитата на Международната космическа станция

Руският товарен галактически транспортен съд "Прогрес МС-06 " повдигна височината на полета на Международната галактическа станция (МКС), заяви ТАСС като цитира Центъра за ръководство на полетите (ЦУП).

Корекцията на орбитата на МКС бе осъществена за да се обезпечат условия за кацане на спускаемия уред на кораба "Союз МС-04 " през септември и за съединяване на "Союз МС-06 " с МКС, разясниха от ЦУП.

Корабът "Прогрес МС-06 " включи моторите си, с цел да бъде поправена височината на полета на станцията. Те действаха 125 секунди и станцията бе повдигната с 0,44 км до 404,5 км над земната повърхнина.

Следващата промяна на орбитата на МКС ще бъде осъществена на 25 август.

Понастоящем на борда на станцията работят съветските космонавти Фьодор Юрчихин и Сергей Рязански, американските астронавти Пеги Уитсън, Джак Фишър и Рандолф Брезник, както и европейският астронавт Паоло Несполи.

Кацането на "Союз МС-04 " с Юрчихин, Фишър и Уитсън е планувано за 3 септември, а изстрелването на "Союз МС-06 " с съветския космонавт Александър Мисуркин и американските астронавти Марк Ванде Хай и Джоузеф Акаба - за 13 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР