Руският самолет Ил-20 е бил свален от сирийската противовъздушна отбрана

...
Руският самолет Ил-20 е бил свален от сирийската противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Москва: Руският Ил-20 е свален от сирийската армия по вина на Израел

Руският аероплан Ил-20 е бил свален от сирийската противовъздушна защита по виновност на Израел, защото самолетът е бил на пътя на израелски изтребители Ф-16.

Това заяви Министерството на защитата на Русия, представено от ТАСС и РИА Новости.

Уточнява се, че Ил-20 е бил свален от зенитно-ракетен комплекс С-200.

Русия преглежда дейностите на Израел като враждебни и като " преднамерена провокация ". Действията на израелските военни са довели до гибелта на 15 съветски военнослужещи.

Ведомството предизвести, че Москва си резервира правото да отговори.

Русия прави оценка провокацията на Израел като враждебни дейности, заяви формалният представител на министерството генерал-майор Игор Конашенков.

В резултат на безотговорните дейности на израелските военни 15 съветски военнослужещи изгубиха живота си. Това безусловно не дава отговор на духа на руско-израелското партньорство, добави Конашенков.

По думите му израелските летци са се скрили зад Ил-20. Освен това Израел не е предизвестил съветското командване за интервенциите в региона на Латакия.

Руските сили в Сирия са получили съобщение по горещата линия по-малко от минута преди удара, което не е дало опция съветският аероплан да бъде пренасочен към безвредна зона.

Отбелязва се, че израелците са забелязали съветския аероплан, защото се е подготвял за кацане на височина от 5 километра.

По-рано Министерството на защитата на Русия заяви, че са изгубили боен аероплан с 14 души на борда над Сирия. По същото време израелски и френски сили са атакували цели в арабската страна.

Източник от френската войска отхвърли пред " Ройтерс " да са забъркани в изгубването на самолета. Говорител на израелската войска отхвърли коментар. Говорител на Пентагона разгласи, че Съединени американски щати не са въвлечени в случая.

Според сирийската държавна медия самолетът е бил подложен на офанзива с " противников ракети " до съветска военновъздушна база и противовъздушната защита на Сирия е дала отговор.

Самолетът се е прибирал в базата " Хмеймим " в провинция Латакия. Той е липсващ от радарите към 23,00 часа московско време през вчерашния ден. Самолетът е бил над Средиземно море на към 35 километра от сирийското крайбрежие.

До момента Русия си затваряше очите за израелските удари в Сирия, макар че е съдружник на Дамаск и Техеран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР