Руският професор Андрей Кудин, който е завършил престижния Московски държавен

...
Руският професор Андрей Кудин, който е завършил престижния Московски държавен
Коментари Харесай

НИМ обяви: Руски историк, професор застава твърдо зад българските тези за Кирил и Методий

Руският професор Андрей Кудин, който е приключил влиятелния Московски държавен институт по интернационалните връзки и Православна духовна академия „ Св. св. Кирил и Методий “, издаде втори том на книгата с комерсиалното заглавие „ Неразгаданите мистерии на България ”. Това заяви шефът на НИМ Божидар Димитров. " В нея в действителност става дума за противоречиви исторически въпроси, за които българските историци гневно спорят с историчари от прилежащите и по-далечни страни. Кудин застава твърдо зад всички български тези, не тъй като са български, а тъй като такава е историческата истина, както написа самият той.
Иначе казано за него и за многочислените му читатели, първата книга на създателя излезе на съветски език в стохилядни тиражи и бързо се изчерпа ", отбелязва историкът.



" От нея научаваме, че Кирил и Методий са българи и кирилицата е била основана в Плиска, по заповед на княз Борис I и останалите седмочисленици.

Първият том на книгата претърпя пет издания. Надявам се, че и вторият ще се радва на същия голям читателски интерес ", отбелязва Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР