Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че недостигът на

...
Руският президент Владимир Путин заяви в сряда, че недостигът на
Коментари Харесай

Путин: Пазарът на природен газ в ЕС не изглежда добре балансиран и предвидим!

Руският президент Владимир Путин съобщи в сряда, че дефицитът на електрическа енергия стои зад повишението на цените на природния газ в Европа и че Москва е подготвена да разиска спомагателни дейности, като съобщи, че би трябвало да има съглашение за това по какъв начин да се балансират енергийните пазари.

Според него пазарът на газ не е нито уравновесен, нито предвидим, изключително в Европа, само че акцентира, че Русия извършва своите договорни отговорности за доставка на газ там.

По време на встъпителната си тирада на форума " Руската енергийна седмица 2021 г "., Путин означи, че европейските страни не са възнамерявали и не са попълвали газовите си ресурси през лятото.

" Бяха въведени систематични дефекти " в енергийната система и това докара до актуалната енергийна рецесия в Европа, добави той.

Запасите от природен газ са нужни тъкмо заради разрушителни фактори като времето, съобщи още Путин, акцентирайки, че пониженото енергийното произвеждане от вятърни турбини в Европа докара до енергиен недостиг, който в този момент се отразява на цените.

Европейските страни " не би трябвало да се занимават с прекачване на виновност ", акцентира той.

Според Путин въглеродният интензитет при доставките на съветски природен газ е три пъти по-нисък от този на втечнения природен газ (LNG) на Съединени американски щати.

По време на речта си Путин означи също по този начин означи, че Русия добре осъзнава смисъла на битката с изменението на климата и настоя, че страната му " поддържа интернационалните начинания за въглероден диоксид " и извършва поетите отговорности. Той добави, че Москва възнамерява да подсигурява, че през идващото десетилетие излъчванията на парникови газове в Русия ше са по-ниски, в сравнение с в Европейския съюз.

Руският президент акцентира, че тези задължения " не са единствено празни думи " и че страната му към този момент е почнала " осъществяване на планове, които са дали резултати ", като уточни, че съветските петролни и газови компании са изгаряли по-малко така наречен асоцииран нефтен газ (APG) - форма на природен газ, който може да бъде факелно изгорял, изхвърлен в атмосферата или утилизиран за производствата на електрическа енергия.

Руският президент отхвърли обвиняванията, че Москва употребява силата като " оръжие " за реализиране на своите геополитически цели, като добави, че сходни изказвания са " цялостни нелепости " и " политически стимулирани бръщолевения ".

Путин акцентира, че Русия усилва доставките на сила за Европа, излизайки даже оттатък договорните отговорности, за разлика от Съединени американски щати, които реалокираха своите доставки от Европа в посока Азия.

Той добави, че Русия не е отхвърлила нито едно искане за увеличение на доставките и е подготвена да ги усили с още при приемане на спомагателни претенции за предприемане на такива стъпки.

Владимир Путин уточни, че маршрутът на газопровода " Северен поток 2 " е по-евтин и по-кратък от маршрут, който доставя Европа с газ през Украйна.

" Северен поток 2 " е чисто стопански и търговски план, добави Путин по време на Руската енергийна седмица 2021 година, наблягайки изказванието си, като сподели, че съветската система за превозване на газ е пет до шест пъти по-ефективна от украинската, изключително що се отнася до излъчванията.

Всеки, който упреква Москва, че има политически пристрастия по въпроса, " просто си затваря очите за някои явни обстоятелства точно по политически претекстове ", уточни той.

Споразумението във формата " ОПЕК + " ще остане в действие до кра на 2022 година

Русия приема, че съглашението във формата " ОПЕК + " за ограничение на петролното произвеждане ще остане в действие до края на 2022 година, съобщи още съветският президент.

" Предполагаме, че съглашението ще бъде в действие до края на идната 2022 година ", сподели Путин.

Според него актуалните резултати демонстрират, че съдействието сред страните от " ОПЕК + " има всички шансове за по-нататъшно развиване. Това съдействието може " да обхване спомагателни области, в това число създаването на нови екологично чисти технологии за произвеждане и преправка на въглеводороди, продан на най-хубави счетоводни практики и понижаване на въглеводородния отпечатък ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР