Руският президент Владимир Путин заяви в разговор с френския президент

...
Руският президент Владимир Путин заяви в разговор с френския президент
Коментари Харесай

Путин към Макрон: Само безусловно зачитане на руските интереси ще реши въпроса в Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи в диалог с френския президент Еманюел Макрон, че уреждането на въпроса за Украйна е допустимо единствено в случай че законните ползи на Русия в региона на сигурността бъдат абсолютно взети поради, заяви пресслужбата на Кремъл.

" Владимир Путин акцентира, че сходно съглашение е допустимо единствено при абсолютно ценене на законните ползи на Русия в региона на сигурността, сред които признание на съветския суверенитет над Крим, решение на дилемите за демилитаризация и денацификация на украинската страна и обезпечаване на нейния безпристрастен статут ", се споделя в изказването, представено от БГНЕС, базирайки се на РИА Новости.

Френският президент Еманюел Макрон удостовери в телефониа диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин настояванията на интернационалната общественост за прекъсване на съветската атака и неотложно преустановяване на огъня в Украйна, заяви Елисейският замък, представен от Ройтерс и Франс прес.

Макрон се обади на Путин " по искане " на украинския си сътрудник Володимир Зеленски, с който беседва " няколко пъти през последните часове ", добави президентската канцелария, съобщи Българска телеграфна агенция.

Френският президент прикани Путин да спре ударите против цивилни в Украйна, да пази гражданската инфраструктура и да подсигурява сигурен достъп до значими пътища, изключително южно от Киев, заяви Елисейският замък.

" Президентът Путин удостовери готовността си да се ангажира с тези три въпроса ", означи френското президентство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР