Руският президент Владимир Путин заяви снощи, че африканска инициатива може

...
Руският президент Владимир Путин заяви снощи, че африканска инициатива може
Коментари Харесай

Путин: Не можем да приемем мирната инциатива, щом украинските атаки затрудняват реализацията ѝ

Руският президент Владимир Путин съобщи нощес, че африканска самодейност може да е послужи за основа за мир в Украйна, само че украинските офанзиви затрудняват реализацията ѝ, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Той приказва на конференция след среща с африкански водачи в Санкт Петербург в петък, когато са призовали Москва да се вслуша в проекта им.

" Има предпоставки за използването на тази мирна самодейност, само че има и неща, които са сложни или невероятно за реализиране ".

През юни Ройтерс заяви, че африканско ходатайство в спора може да стартира с ограничения по създаване на доверие и последвано от съглашение за преустановяване на враждебните дейности и съпроводено от договаряния сред Русия и Запада.

Путин съобщи, че една от точките в самодейността е помирение. " Но украинската войска е в атака, те нападат, ползват пълномащабна стратегическа офанзивна операция…Не можем да прекратим огъня, когато сме подложени на офанзива ".

По въпроса за началото на мирни договаряния той съобщи: " Ние не го отхвърляме…За да стартира този развой, има потребност от единодушието на двете страни ".

Украинският президент Володимир Зеленски по-рано е отхвърлял концепцията за помирение, което би оставило Русия да управлява близо една пета от страната му и да даде време на силите им да се прегрупират след 17 месеца опустошителна война.

Междувременно " Уолстрийт джърнъл " заяви, че Саудитска Арабия ще семейства идващия месец договаряния за Украйна – поканени са представители на Киев, на западни страни, както и на огромните разрастващи се страни като Индия и Бразилия.

Срещата на 5-6 август в Джеда ще събере високопоставени представители на към 30 страни, измежду които Индонезия, Египет, Мексико, Чили, Замбия, декларират дипломати, включени в полемиката.

Украйна и западните представители се надяват, че договарянията, в които няма да взе участие Русия, може да доведат до интернационална поддръжка за мирни условия в интерес на Украйна, отбелязва Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР