Руският президент Владимир Путин заяви, че сухопътна операция на израелската

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че сухопътна операция на израелската
Коментари Харесай

Путин: Сухопътна операция на Израел срещу Газа ще доведе до абсолютно неприемливи цивилни загуби

Руският президент Владимир Путин съобщи, че сухопътна интервенция на израелската войска ще докара до " безусловно неприемливи загуби измежду цивилното население ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин сподели това на съвещание Съвета на ръководителите на страните от Общността на самостоятелните страни (ОНД), което се организира в Киргизстан. Думите му бяха по отношение на апела на Израелските сили за защита всички цивилни от град Газа, където живеят над 1 000 000 души, да се изтеглят на юг в границите на 24 часа. В момента пред анклава са ситуирани доста израелски танкове.

" Използването на тежка военна техника в жилищни региони е комплициран въпрос, изпълнен със съществени последици за всички страни ", акцентира съветският водач. " Загубите измежду цивилното население ще бъдат безусловно неприемливи. Там живеят съвсем 2 000 000 души. Най-важното в този момент е да се спре кръвопролитието ", добави Путин.

Той разяснява и обстановката към Нагорни Карабах, откакто предишния месец Азербайджан си върна контрола върху района посредством военна интервенция, а 120 000 етнически, живеещи там, се върнаха в страната си.

Путин съобщи пред водачите от Оперативно-наблюдателно дело, че Русия е подготвена да подготвена да помогне на Армения и Азербайджан да сключат спокойно съглашение и предложи Москва да бъде хазаин на договаряния.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР