Руският президент Владимир Путин за втори път публично говори за

...
Руският президент Владимир Путин за втори път публично говори за
Коментари Харесай

Путин за втори път говори за жертви, Конашенков - само украински военни

Руският президент Владимир Путин за повторно обществено приказва за жертвите, които съветската войска е дала в Украйна. Това се случва в откакто тематиката бе избягвана месеци подред, като се изключи информациите при награждавания на високопоставени военни,.

От съветското министерство на защитата не са огласявали данни за жертви , като се изключи и в края на март месец. В днешния постоянен брифинг на военното ведомство, представителят Игор Конашенков приказва за жертви - само че по традиция рапортува единствено за украинска страна: " През миналото денонощие съветската войска е отстранила " до 300 украински военнослужещи ".
 Украинците напредват към Купянск, руснаците с самопризнание за компликации
Украинците напредват към Купянск, руснаците с самопризнание за компликации

Прави усещане държанието на съветските медии от през вчерашния ден и през днешния ден

Владимир Путин: Военните дадоха живота си за Русия

Военнослужещите, които изгубиха живота си по време на специфичната военна интервенция за отбрана на Донбас, дадоха живота си за Руси я, съобщи съветският президент Владимир Путин на концерта по случай Деня на Москва в парка " Зарядие ".

ТАСС отбелязава, че Путин категорично е загатнал, че на събитието участват " военнослужещи, които се борят за кротичък живот в Донбас, московчани, които са се отличили в специфична военна интервенция , фамилиите на нашите приятели по оръжие, които за жалост са умряли и са дали живота си за Русия ".

Министерството споменава Балаклея за повторно

Редовният брифинг за " специфичната военна интервенция " на Министерство на защитата очевидно и през днешния ден се е състоял в по-късен от нормалното час , защото съветските организации разпространиха информация за него едвам следобеда. Игор Конашенков, представител на съветското МО, рапортува, че за последните 24 часа са съветските сили в Украйна са ликвидирали до 300 украински военнослужещи и до 15 единици военна техника в региона на Балаклея, Чугуев и Рай-Александровка.

С високопрецизни ракети са нанесени удари с по щаба на Пета бригада на Националната армия на Украйна, бригадата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и националното формирование " Кракен " в регионите на Балаклея и Чугуев - и двата града се намират в Харковска област.  
 Руснаците напущат Изюм, Путин открива виенско колело Обновена
Руснаците напущат Изюм, Путин открива виенско колело

По-рано се появиха известия, че украинските войски са влезнали в град Купянск

Също по този начин командният пункт на 54-та механизирана бригада край село Рай-Александровка в ДНР също е бил опустошен. Също по този начин съветските военни са свалили пет украински снаряда от HIMARS (MLRS) в Херсонска област в небето над Нова Каховка. Свалени са и 13 безпилотни самолета.

Руските военни са унищожили през нощта и шест ракетни и артилерийски склада на украинските въоръжени сили в регионите на Курахово, Константиновка и Северск в Донецката национална република, Днепър и Радушно в Днепропетровска област и Гуляй Поле в Запорожка област.

Нанесени са удари по седем контролни пункта на ВСУ, както и по 48 артилерийски установки и 178 скупчвания на бойци и техника в ДНР и Николаевска област. Следва общ доклад за унищожената техника от началото войната през 24 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР