Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин изрази съболезнования на Си Цзинпин за разрушителното земетресение в Китай

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е изразил " откровени " съболезнования на китайския си сътрудник Си Цзинпин за земетресението в Северозападен Китай нощес, при което починаха минимум 118 души, съобщи Франс прес, като цитира изказване на Кремъл.

" В Русия споделяме болката на тези, които са изгубили близки в това злополучие, и се надяваме на бързо възобновяване на всички потърпевши ", се споделя в посланието на Путин до Си.

Председателят на съветската Държавна дума (долната камара на парламента)  Вячеслав Володин от своя страна изпрати съболезнователна депеша на своя китайски сътрудник ръководителя на Постоянния комитет на Общокитайското заседание на народните представители Чжао Лъцзи, заяви ТАСС. Телеграмата, е оповестена на уеб страницата на Народното събрание, написа Българска телеграфна агенция.

" Изразявам дълбоки съболезнования за трагичните последици от земетресението. Моля да предадете думи на състрадание на роднините и околните на починалите и пожелания за най-скорошно излекуване на потърпевшите ", се споделя в нея.

При земетресението с магнитуд 6,2 бяха разрушени или развалени съвсем 5000 жилища, броят на починалите доближи 118.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР