Руският президент Владимир Путин възстановява сталинските щраф батальони (наказателни батальони),

...
Руският президент Владимир Путин възстановява сталинските щраф батальони (наказателни батальони),
Коментари Харесай

Руската група „Вагнер“: „Готвачът на Путин“ набира наемници за войната

Руският президент Владимир Путин възвръща сталинските щраф батальони (наказателни батальони), заяви в профила си във Facebook украинският публицист и основен редактор на Цензор.нет Юрий Бутусов.

Ex-convict and human turd-beetle Prigozhin, who sued in normal court (and lost) and in kangaroo Russian court (and won) over us reporting he runs and funds the Wagner PMC, here on video recruiting Russian convicts for his " own private PMC " Wagner.
— Christo Grozev (@christogrozev)
Бутусов е разгласил видео, записано на неустановено място, на което се вижда по какъв начин олигархът Евгений Пригожин, получил прозвището „ Готвачът на Путин “, вербува лишени от независимост нарушители за работа в следената от самия него частна военна компания „ Вагнер “.

Записът може да бъде забелязан и в туитъра на Христо Грозев. По информация на OFFNewsмястото на фотосите еград Йошкар-Ола в съветската република Марий Ел.

Коментарът на Бутусов провокира имитация от негови читатели за сравнението със щрафбат, защото в наказателните батальони на Сталин доста постоянно са попадали репресирани и почтени военнослужещи, до момента в който „ Вагнер “ вербува приети публично за нарушители от съветски съд бандити.

„ Пригожин дава обещание прошка на убийците и изнасилвачите на руснаци, в случай че подпишат 6-месечен контракт и отидат да убиват украинци. Сравнете това с видеото, в което украинските бойци пеят в хор химна на Украйна и непринудено отпътуват на фронта. “ – споделя Бутусов.

Кадрите демонстрират мъж, който фактически наподобява на Евгений Пригожин, който крачи в каре от строени пандизчии и им споделя що е то „ Вагнер “ и каква „ работа “ им предлага.

Аз съм представител на частна военна компания, евентуално сте чували, назовава се ЧВК „ Вагнер “.

Войната е тежка. На разните там чеченски или други войни даже малко не наподобява. Разходът на муниции при мене е почти два пъти и половина повече, в сравнение с при Сталинград.

В моите подразделения количеството употребявани муниции почти е два пъти и половина повече в сравнение с при Сталинград.

Първият грях това е дезертьорството. Никой не дава на заден ход, никой не отстъпва, никой не се предава в плен. Когато започнете образованието, за вашите дейности, когато при попадане в плен, ще ви опишат за двете гранати, които би трябвало да имате със себе си.

Вторият грях това са алкохолът, опиатите. В зоната на бойните дейности, а през тия половин година до момента в който сте с нас вие от самото начало ще сте в зоната на бойните дейности.

И третият грях е мародерството, включително и полови контакти с локални дами, флата, фауната, мъже или там каквото и да е.

Минималната възраст на тези, които вземаме, е 22 години. Ако са по-млади, би трябвало хартийка от най-близките родственици, че те не са срещу. Максималната възраст, условно, е 50 години, само че в случай че става дума за здрав претендент, още тук по време на събеседването ще проведем обикновени проби, ще преценяме физическата форма – тя е извънредно нужна, гледаме до каква степен си здрав и тогава вземаме решение дали те вземаме.

Първите пандизчии, които водиха война с мен, започнаха войната на 1 юни при щурма на Угледарската Топлоелектрическа централа, 40 души от Питер (Санкт Петербург), пандизчии непоколебим режим, рецидивисти. 40 души нахлуха в окопите на съперника, изклаха го с ножове, дадохме трижертви и 7 ранени, един от починалите беше на 52 години с излежани 30 години. Загина героичен.

Ние деликатно се отнасяме към тези, които лежат в пандиза по член 228 от Наказателния кодекс (незаконно придобиване, предпазване, превозване, произвеждане, преправка на наркотични субстанции, психотропни субстанции или техни аналози, б. р.), като извънредно се ръководим от това дали е имало взаимозависимост или няма. Ако има въпроси си оставаме правото до момента в който се приготвяме да ви вземем, да проведем тест с детектор на лъжата и да проверим до каква степен човек е резистентен. Много акуратно се отнасяме към тези, които са в пандиза по полови членове от Наказателен кодекс, само че разбираме, че се случват и неточности.

Кой ни би трябвало? Трябват ни извънредно щурмоваци. 60 % от моите момчета са щурмоваци и вие ще бъдете едни от тях. Вие по нищо няма да се отличавате от нас. Към вас ще има същото отношение, а от време на време по-лоялно отношение даже спрямо такива бойци, които водят война с мен доста години и са минали през десетки войни. Взводове за огнева поддръжка и други подразделения, които обезпечават настъплението – имам в ЧВК самолети, няколко вида, имам РСЗО (реактивни системи за залпов огън), имам танкове, имам всичко, което е нужно с цел да се настава дейно. Тези, които се движат най-отпред, които са най-дръзки, те оцеляват по-добре. А тези, които дават заден ход и които не знаят какво да вършат, те попадат в блъсканица и резултатът е явен.

След като ви опиша всичко, с вас ще се организира събеседване. За малко ще участвам, а по-късно ще останат няколко мои подчинени, които в течение на 2-3 часа ще проведат диалог с всеки един от вас. Ще погледнат в очите ви, ще зададат няколко въпроса. Онези, които загинат – телата се изпращат на място, което вие посочите във вашите завети, на роднините ви или ви погребват там, където желаете. Обикновено погребенията са на алеите на героите в градовете, където ги има, а за тези, които не са изразили съответно предпочитание, ги погребваме край „ Камбанарията на Вагнер “ в Горячий Ключ (куполна кула в гориста околност в Краснодарска област покрай подготвителната база на ЧВК „ Вагнер “ в памет на починалите бойци на компанията).

По-нататък. След 6 месеца се връщате у дома откакто сте получили опрощение. Тези, които желаят да останат с нас – остават. Така че, вид да ви върнат назад в пандиза няма никакъв. А за тези, които още в първите дни решат, че не е това мястото, където са желали да попаднат, означаваме „ беглец “ и по-късно следва разстрел.

Момчета, имате ли въпроси? След въпросите въпроси, всички се строяват в ред за събеседване. Време да вземете решение – 5 минути. Когато си тръгнем – времето свършва. По-нататък – какъвто ви е шансът. Въпросът за гаранциите за доверие са следните: Има ли някой, който може с десетина години присъда да ви измъкне от тука? Има двама, дето измъкват. Аллах и Господ, в дървени сандъци. Аз ви измъквам живи. Но не постоянно връщам живи.

И какво, момчета, имате ли въпроси? Или по този начин ви описах нещата, че всичко е ясно. В подобен случай 5 минути за размисъл и да започваме. Докато съм тук, решавайте.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР