Руският президент Владимир Путин увери генералния директор на Международната агенция

...
Руският президент Владимир Путин увери генералния директор на Международната агенция
Коментари Харесай

Путин: Изпълняваме стриктно режима за неразпространение на оръжията за масово унищожение

Руският президент Владимир Путин увери генералния шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Юкия Амано, че Русия извършва напълно отговорностите си и развива атомна енергетика в строго сходство с рестриктивните мерки за неразпространение на оръжията за всеобщо заличаване, съобщи ТАСС.

" Знаете, че Русия е един от основните участници в процеса на развиване на атомната енергетика ", сподели Путин на срещата с Амано. " Изцяло изпълняваме всичките си отговорности и цялата работа, осъществявана от Русия в областта на развиването на атомната енергетика, е в строго сходство с всички ограничавания, свързани с неразпространението на оръжията за всеобщо заличаване ", акцентира съветският държавен глава, предава Българска телеграфна агенция.

След срещата непрекъснатият съветски представител в интернационалните организации с централа във Виена Михаил Улянов сподели пред публицисти, че Русия е удостоверила готовността си да извършва Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) без значение, че Съединени американски щати оповестиха изтеглянето си от съглашението за Иран.

Амано е удостоверил, че Техеран продължава да извършва напълно отговорностите си по СВПД и не е коментирал едностранното отдръпване на Вашингтон от договорката за иранската нуклеарна стратегия, сподели Улянов.

Президентът Путин е изтъкнал пред генералния шеф на МААЕ, че Русия е уверена в нуждата от безядрен Корейски полуостров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР