Руският президент Владимир Путин удължи до края на 2025 г.

...
Руският президент Владимир Путин удължи до края на 2025 г.
Коментари Харесай

Путин удължи руските контрасанкции до края на 2025 г.

Руският президент Владимир Путин удължи до края на 2025 година действието на указа за специфични стопански ограничения против глобите. Документът е оповестен на формалния интернет портал за правна информация.

Указът за използване на специфични стопански ограничения в региона на външноикономическата активност беше подписан от президента на 8 март предходната година за гарантиране на сигурността на Русия. Първоначално постановлението беше в действие до края на 2022 година, а след това беше удължено до края на 2023 година

Съгласно документа се не разрешава износът на артикули и първични материали от Русия, които са включени в листата, формиран от държавното управление. По-специално се не разрешава износът на софтуерно, телекомуникационно, здравно съоръжение, транспортни средства, селскостопанска техника, електрическо съоръжение и други Пояснява се, че обстановки, при които някои артикули се изнасят от Русия за персонални потребности, не попадат под рестриктивните мерки.

На 31 май като част от осъществяването на президентската заповед министър-председателят Михаил Мишустин подписа декрет, съгласно който се вкарва краткотрайна възбрана за експорт на гилзи и патрони за пушки. Патроните и гилзите за обезпечаване на активността на съветските въоръжени сили, други войски и военни формирования не попадат под действието на указа.

През юни Путин удължи и заповедта, издадена в отговор на тавана за съветския нефт, натрапен от Запада.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР