Руският президент Владимир Путин, турският президент Реджеп Тайип Ердоган, президентът

...
Руският президент Владимир Путин, турският президент Реджеп Тайип Ердоган, президентът
Коментари Харесай

Путин, Ердоган, Борисов и Вучич обсъждат Кризата в Близкия изток

Руският президент Владимир Путин, турският президент Реджеп Тайип Ердоган, президентът на Сърбия Александър Вучич и българският министър председател Бойко Борисов ще обсъдят рецесията в Близкия изток в границите на работна вечеря през днешния ден в Истанбул, съобщи.

„ Ще имаме нещо сред работен обяд и вечеря, ще бъдем сами и ще обсъдим всички тематики, ще чуем по какъв начин две международни сили (Турция и Русия) преглеждат проблемите в Близкия изток. Защото за нас това е и енергиен въпрос. Всяка ескалация покачва цената на петрола и газа, което за нас няма да е добра вест. Ще забележим по какъв начин те се отнасят към тези проблеми, а ще обсъдим и всички двустранни въпроси ”, сподели сръбският президент.

Премиерът Бойко Борисов пък разяснява церемонията по формалното стартиране на газопровода в обществената мрежа и показа фотография от обяда с тримата президенти. 



" След привършване на церемонията по разкриване на газопровода „ Турски поток “ разговарях с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, с президента на Русия Владимир Путин и с президента на Сърбия Александър Вучич. Обсъдихме политическите и икономическите връзки сред нашите страни, както и настоящи интернационалните тематики. ", написа Борисов в персоналния си профил във Facebook.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР