Руският президент Владимир Путин смята енергийната политика на европейските държави

...
Руският президент Владимир Путин смята енергийната политика на европейските държави
Коментари Харесай

Путин нарече икономическо самоубийство енергийната политика на ЕС

Руският президент Владимир Путин счита енергийната политика на европейските страни за " икономическо самоубийство ", съобщи организация ТАСС във вторник.

" Очевидно е, че дружно с съветските енергоресурси от Европа към други райони на страната отива и опцията за повишение на икономическата интензивност. Такова икономическо аутодафе, самоубийство, това, несъмнено, е вътрешна работа на европейските страни ", разяснява Путин по време на заседание по въпросите за развиване на петролния бранш. " Ние сме длъжни да действаме прагматично, изхождайки на първо място от личните стопански ползи ", съобщи още той.

По думите му растежът на цените на енергоносителите подрива конкурентоспособността ва индустрията на Европейски Съюз.

" Оказът от съветски енергоресурси значи, че Европа редовно, в дълготрайна вероятност, остава район с най-високата стойност на енергоресурсите в света. Да, несъмнено, цените и тук се покачват, ресурсите отиват към тези цени, само че съществено няма да се промени обстановката ", предсказва съветският водач.

" Това, най-сериозно, а по мнението и на някои специалисти – окончателно, може да подрине конкурентоспособността на забележителна част от европейската индустрия, която е по този начин мощните компании от други райони на света надвишават ", сподели още Путин.

Според него е политическо решението на европейските страни да наложат наказания на съветския нефт и газ.

" Днес виждаме, че по безусловно политически аргументи, поради личните си упоритости и под натиска на американския сюзерен и европейските страни вкарват нови наказания на петролните и газовите пазари. Всичко това води до инфлация ", уточни съветският президент.

Според него някои страни в Европейския съюз няма да могат да се откажат скоро от съветските енергийни запаси. Въпреки това, добави той, те са си сложили такава задача, като не обръщат внимание на вредите, които към този момент са нанесли на личните си стопански системи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР