Руският президент Владимир Путин смята, че ситуацията между Азербайджан и

...
Руският президент Владимир Путин смята, че ситуацията между Азербайджан и
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията между Баку и Ереван се движи към уреждане

Руският президент Владимир Путин счита, че обстановката сред Азербайджан и Армения се движи към споразумяване, макар че има някои сложности, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според съветския водач оставащите механически трудности по транспортните връзки са преодолими и " като цяло не съществуват ".

" Като цяло, съгласно мен макар сложностите и проблемите, които към момента са доста, обстановката се развива към споразумяване ", сподели през днешния ден Путин, при започване на договарянията с азербайджанския президент Илхам Алиев и с арменския министър председател Никол Пашинян.

Путин благодари както на Азербайджан, по този начин и на Армения " за оперативната реакция на предлагането да бъде извършена поредна среща " и изрази вярата си, че " това ще бъде добра причина за практическото решение на някои въпроси ", за които страните от дълго време приказват. " Именно в този формат успяхме да реализираме доста ", посочи президентът на Русия, като подсети, че благодарение на тристранния формат " през есента на 2020 година освен бяха прекъснати военните дейности, само че и стартира работа по деблокиране на икономическите и транспортните връзки ".

Днешните тристранни договаряния сред Владимир Путин, Илхам Алиев и Никол Пашинян в Кремъл завършиха, съобщи ТАСС.

Преговорите започнаха след продължителни двустранни срещи на Путин първо с Алиев, а по-късно с Пашинян. 

ТАСС оповестява, че след седмица в Москва се възнамерява провеждането на среща на вицепремиерите на Русия, Армения и Азербайджан, на която да бъдат решените оставащите въпроси, свързани с деблокирането на транспортните връзки в района.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР