Руският президент Владимир Путин ще се опита да протака войната

...
Руският президент Владимир Путин ще се опита да протака войната
Коментари Харесай

Алексей Арестович: Краят на войната зависи изцяло от Путин

Руският президент Владимир Путин ще се опита да протака войната в Украйна най-малко до президентските избори в Съединени американски щати през идната година, разяснява в особено изявление за Българска национална телевизия Алексей Арестович, боен анализатор и досегашен консултант на украинския президент Володимир Зеленски. Краят на войната зависи напълно от съветския държавен глава и неговата воля, в случай че сметне че му е преференциално това, уточни Алексей Арестович, който даде изявление по време на срещата на съветската съпротива в естонската столица Талин.

" Тази война се крепи напълно върху волята на един човек – Владимир Путин. Той може да я приключи и след 15 минути, в случай че сметне, че му е преференциално да я приключи, а може и да я проточва още две години, изпращайки в огъня на войната живота на стотици хиляди руснаци, да източва запаси. Засега виждаме, че той се готви съгласно програмата на съветския бюджет една трета да изразходва за защита. Той усилва разноските за защита – готви се за дълга, изтощителна война. Смятам, че неговата стратегия най-малко е да задържи до изборите в Съединени американски щати. Като имаме поради полемиките за понижаване помощта за Украйна, и въобще за това, че Десантес се контракти, че Украйна не трябва да се приема в НАТО. Позицията на Тръмп ни е известна - да подписа някакво съглашение в своя изгода. Минимум до изборите в Съединени американски щати той ще протака, ще се мъчи да протака, в случай че не зародят някакви световни фактори, които да го накарат да промени това ", счита Арестович.

Според него Украйна няма никакви гаранции за сигурност. " Дори в случай, че стигнем границите от 1991 година, тъй като това единствено ще породи в Русия ресентимент към изгубената война и предпочитание за възмездие. След пет-шест години те ще се върнат, поучени от грешките си и по-добре готови. Единствена опция на това е влизането на Украйна в НАТО. Те са подготвени да ни принудят към договаряния с гаранция за встъпването в НАТО. И в случай че европейските политици ни дадат гаранции за приемането ни в НАТО и са подготвени да ни защитят, то ние сме подготвени за договаряния в подмяна на приемането ни в НАТО ", споделя още Алексей Арестович пред Българска национална телевизия.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР