Руският президент Владимир Путин ще произнесе утре голяма реч и

...
Руският президент Владимир Путин ще произнесе утре голяма реч и
Коментари Харесай

Церемонията по анексиране на украински територии към Русия ще е утре в Георгиевската зала на Кремъл


Руският президент Владимир Путин ще произнесе на следващия ден огромна тирада и Русия ще разгласи публично анексията към Руската Федерация на украински територии, които са под неин надзор, предадоха международните организации. Новината заяви на постоянния си брифинг представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

" Церемония по сключване на договорите за влизане на новите територии в Руската Федерация ще се организира на следващия ден в 15 ч. локално време (12 ч. по Гринуич) в Кремъл ", сподели Песков. " Владимир Путин ще произнесе огромна тирада на това събитие ", добави Песков. Церемонията ще се състои в в Георгиевската зала на Кремълския замък. Днес Путин ще организира заседание с непрекъснатите членове на Съвета на за сигурност на Руската федерация, ще беседва с задгранични водачи, сподели представителят.

Иначе съгласно проектите на следващия ден от страна четирите украински територии, които ще бъдат присъединени към Руската Федерация, договорите ще бъдат подписани от водачите на самопровъзгласилите се Донецка национална република и Луганска национална република, както и от назначените от Москва управляващи на Херсонска и на Запорожка област. Тези четири региона съставляват към 15 % от територията на Украйна, напомня Ройтерс.

След това договорите ще бъдат утвърдени от съветския парламент. Москва след това ще разтвори нагледно казано чадъра на съветската нуклеарна отбрана и над тези зони, защото ще ги счита за съветска територия. А популацията на четирите региона ще може към този момент да бъде мобилизирано за по този начин наречената от Русия военна интервенция в Украйна.

Четирите региона организираха сред 23 и 27 септември референдуми за анексиране към Русия. Киев и интернационалната общественост нарекоха тези гласувания псевдореферендуми, а украинският президент Володимир Зеленски предизвести още тогава, че те унищожават всякаква опция за договаряния за мир. Какво ще направи западът против анексията на още украински територии към Русия? Вероятно ще усили доставките на оръжие за Киев и ще затегне още повече финансовите наказания против Москва.

Кремъл съобщи пък през вчерашния ден, че съветската военна интервенция в Украйна би трябвало да продължи най-малкото до завладяване на целия източен Донецки район в Украйна. Сега съветските сили държат 60 % от територията. Съседната Луганска област е съвсем напълно под съветски надзор. Двете области дружно съставляват Донбас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР