Руският президент Владимир Путин ще приеме лидерите на Армения и

...
Руският президент Владимир Путин ще приеме лидерите на Армения и
Коментари Харесай

Путин посреща в Сочи лидерите на Армения и Азербайджан

Руският президент Владимир Путин ще одобри водачите на Армения и Азербайджан тази седмица, дни след едни от най-тежките боеве сред кавказките врагове след миналогодишната война за Нагорни Карабах, оповестиха от Кремъл във вторник.

Путин ще организира диалози с премиера на Армения Никол Пашинян и президента на Азербайджан Илхам Алиев в съветския черноморски курорт Сочи в петък.

Триото ще се срещне, се споделя в изказване на Кремъл.

Кремъл съобщи, че диалозите " съответстват по време " с годишнината от подписаното с съветско ходатайство през ноември предходната година помирение, което постави завършек на шестседмичните боеве за от дълго време оспорвания район Нагорни Карабах.

Сделката докара до подчинение от страна на Армения на обширни територии, които тя контролираше в продължение на десетилетия.
Съединени американски щати приветстват редица изказвания на Путин
Вашингтон приветства редица изказвания на съветския президент Владимир Путин, направени от него в четвъртък на разширено съвещание на колег...

Кремъл съобщи, че водачите ще обсъдят " очертаването на по-нататъшни стъпки за подсилване на стабилността и определяне на мир в района ".

По-рано този месец на общата граница сред Армения и Азербайджан избухнаха конфликти, като и двете страни оповестиха за жертви и се упрекнаха взаимно за боевете.

като министърът на защитата Сергей Шойгу контракти помирение.

По-късно във вторник Пашинян съобщи на онлайн конференция, че наред с другите въпроси, диалозите в Сочи би трябвало да обиден и " държанието на Азербайджан ".

" Азербайджан показва непрекъсната нападателна политика по отношение на Армения. Това, което прави Азербайджан, е нахлуване против Армения ", съобщи Пашинян във видеоклип онлайн на страницата си във Facebook.
Путин с нападки към НАТО за Черно море, загрижи се за бедните дечица-мигранти на полската граница
Руският президент Владимир Путин упрекна НАТО и западните страни в ескалиране на обстановката в Черно море, съобщи БГНЕС. В речта си прочие..

Пашинян обаче удостовери " готовността " си да се срещне с Алиев в коридорите на срещата на върха на Европейски Съюз за Източното партньорство в Брюксел на 15 декември.

" Смятам, че връзката ни би трябвало да бъде по-честа, с цел да можем да намерим способи за решение на проблемите и ", сподели Пашинян.

Той съобщи, че ще обсъдят " филантропични въпроси ", в това число размяната на военнопленници, само че предизвести да не се чакат " бързи резултати ".

Пашинян и Алиев се срещнаха за финален път през януари в съветската столица.

Миналогодишната война лиши живота на повече от 6500 души.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР