Руският президент Владимир Путин се стреми бързо да поеме контрола

...
Руският президент Владимир Путин се стреми бързо да поеме контрола
Коментари Харесай

Владимир Путин цели да поеме контрола над Вагнер?

Руският президент Владимир Путин се стреми бързо да поеме контрола над разрастващите се в Африка и Близкия изток интервенции на наемната войска " Вагнер ", чийто водач - Евгений Пригожин, почина едвам преди дни след в мистериозна самолетна злополука.

Свързан с Министерството на защитата оръжеен бизнесмен е подготвен да поеме управлението на интервенциите на " Вагнер " в Централноафриканската република, твърди човек, непосредствен до Министерството на защитата, и други двама, близки до частната военна компания, които приказват при изискване за анонимност.
Цялата загадка мрежа на " Вагнер " в чужбина би трябвало да премине под дейно съветско военно командване. Това би трябвало да постави завършек на схемата, която даваше на Путин опция да работи тайно, само че разреши на Пригожин да построи задоволителна самостоятелност, с цел да оглави дръзкия протест през юни, настояват непосредствен до Кремъл и различен човек, непосредствен до Министерството на защитата.

В края на предходната седмица Путин подписа декрет, с който подрежда на бойците на " Вагнер " и други наемници да се закълнат във честност на съветската страна. Този ход бе подхванат, откакто почитан съветски боен чиновник посети Либия и Сирия, с цел да утвърди държавния надзор върху съветските интервенции, които преди този момент бяха предоставени на " Вагнер ", съобщи непосредствен до Кремъл човек.

Бъдещето на интервенциите на " Вагнер " е от решаващо значение за задачата на Кремъл да се опълчи на Запада в Африка и Близкия изток. Разполагайки войска от хиляди наемници, " Вагнер " разрешава на Русия да възвърне част от въздействието си от руската ера в тези богати на запаси райони за сметка на Съединени американски щати и някогашната колониална мощ Франция - и то благодарение на оръжие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР