Руският президент Владимир Путин се страхува от „искрата на демокрацията“,

...
Руският президент Владимир Путин се страхува от „искрата на демокрацията“,
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Путин се страхува от „искрата на демокрацията“

Руският президент Владимир Путин се опасява от „ искрата на демокрацията “, която ще се популяризира в страната му, увери немският канцлер Олаф Шолц, като добави, че Кремъл се пробва да раздели Европа и да се върне към свят, доминиран от сфери на въздействие, предава Reuters.

Шолц отговори на въпрос в изявление пред вестник Muenchner Merkur, оповестено на държавния уеб страница в понеделник, дали Путин ще одобри приближаването на Украйна към Европейския съюз.

„ Руският президент би трябвало да одобри, че в неговия квартал има общественост от учредени на закона демокрации, която се сближава от ден на ден “, показва канцлерът. “Той очевидно се опасява от искрата на демокрацията, която ще се популяризира в страната му”.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова отхвърли мненията, като написа в обществените мрежи: „ Няколко пъти ни трансферираха немски искри. Няма да допуснем повече пожари “.

Европейската комисия предходната седмица предложи да бъде даден статут на претендент за присъединение към Европейския съюз на Украйна, която се бори с съветската инвазия от февруари, ход, който Шолц сподели, че също поддържа.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР