Руският президент Владимир Путин се позова на думите на индийския

...
Руският президент Владимир Путин се позова на думите на индийския
Коментари Харесай

Путин: Целият свят е едно семейство, но то има своите черни овце

Руският президент Владимир Путин се базира на думите на индийския министър председател Нарендра Моди, че целият свят е едно семейство, само че добави, че „ фамилията има своите черни овце “.
" Вие казахте, че в индийската просвета целият свят се явява едно семейство. Това е фундаментално, главно нещо, на което всички ние би трябвало да се уповаваме ", сподели съветският държавен глава, разяснявайки речта на Моди на срещата на върха на БРИКС през днешния ден.
Путин уточни и актуалните световни закани, които индийският министър председател загатна в речта си, като тероризма, който е „ най-острият проблем на днешния ден “.
„ В тази връзка не мога да не си напомня съветската сентенция: „ Семейството има своите черни овце. “ За страдание има хора, които излизат от общия подтекст и се пробват да наложат собствен личен дневен ред “, съобщи Путин.
Според него актуалните световни закани, в това число пандемията от ковид, " постоянно би трябвало да са в центъра на нашето внимание ".
" Идеята на Индия да трансформира цифровата медицина в един от основните детайли по време на нейното председателство ( в БРИКС), според мен, е извънредно значима и забавна посока ", добави съветският президент.
Борбата с ковид би трябвало да бъде отвън политиката, сподели още съветският президент. " Необходимо е да се деполитизират по всевъзможен вероятен метод проблемите, свързани с битката с пандемията ", съобщи Путин на срещата на върха на БРИКС, наблягайки, че в това отношение е безусловно склонен със сходното мнение на бразилския президент Жаир Болсонаро.
Путин увери, че Русия ще работи дружно с други членове на БРИКС за реформиране на интернационалните световни институции.
„ Тук, съгласно мен, би трябвало да сближим позициите си “, сподели той и добави, че въпросът е да се изработят детайлите. " Много е значимо, че в границите на нашата организация беше реализиран консенсус по тези позиции. Сигурен съм, че сходна работа може да бъде позитивна, изключително откакто фактически ролята на такива страни като Бразилия, Индия и Южна Африка непрестанно се усилва ", акцентира Путин. Той също по този начин изрази вяра, че съдействието в границите на БРИКС ще способства за повишаването на въздействието на тези страни на интернационалната сцена.
Путин поддържа концепцията за създаване на система за ранно предизвестие за разпространяването на изключително рискови инфекции в страните от БРИКС, предава БГНЕС.
Коментирайки речта на президента на Южна Африка Сирил Рамафоса на срещата на върха, съветският водач благодари на сътрудника си за поддръжката на концепцията за основаване на център на БРИКС за взаимна работа по ваксини, нужни на членовете на асоциацията и други страни по света.
„ И несъмнено, не може да не се поддържа концепцията за създаване на система за ранно предизвестие за разпространяване на изключително рискови инфекции “, добави Путин. Руският водач означи и уговорката на Южна Африка за подсилване на системата на комерсиалните вериги.
" Това важи изключително за медикаментите и храните. То изцяло подхожда на това, което Русия предлага по по този начин наречените зелени коридори ", изясни съветският президент. Той напомни, че Москва предлага " да се отстранен всевъзможни ограничавания и наказания в търговията, най-малко в подтекста на пандемията, и най-малко във връзка с тези страни и жителите, които имат остра потребност от тези доставки на храни, медикаменти и здравно съоръжение ".
„ Надявам се, че присъстващите на нашето събитие сътрудници също ще поддържат тези хрумвания по всевъзможен метод на вътрешно равнище и на равнище интернационалните структури “, заключи Путин. и ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР