Руският президент Владимир Путин призова днес за деескалация на конфликта

...
Руският президент Владимир Путин призова днес за деескалация на конфликта
Коментари Харесай

Ердоган иска да даде урок на Израел, ето какво му каза Путин

Руският президент Владимир Путин прикани през днешния ден за деескалация на спора сред палестинската формация Хамас и еврейската страна по време на телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Ердоган, който настоя на Израел " да бъде даден урок ", съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

Както заяви пресслужбата на Кремъл, Путин и Ердоган са изразили дълбока угриженост от продължаващите стълкновения и увеличението на броя на умрелите и ранените. Лидерите са призовали и двете страни към деескалация на спора. Президентът Путин поддържа положителни връзки с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с палестинските водачи, отбелязва Франс прес.

Турското президентство изрази доста по-настъпателната позиция на Ердоган, който е подчертал, че е належащо интернационалната общественост да даде непоколебим и възпиращ урок на Израел. Той е осъдил " наглото нахлуване против джамията Ал Акса (в Ерусалим) и палестинците ", сподели Анкара.

Пламенен бранител на палестинската идея, турският държавен глава е подчертал също нуждата да се работи върху концепцията за разполагане на интернационалните сили за отбрана в региона, които да пазят палестинското население. Изявленията са направени на фона на засилено напрежение и принуждение, лишило живота на повече от 40 души в линията Газа, бомбардирана от израелските сили, и в Израел, обстрелван с ракети от Хамас. За през днешния ден е планувано изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който в понеделник не съумя да реализира единодушие по обща декларация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР