Руският президент Владимир Путин предупреди финландския си колега, че отказът

...
Руският президент Владимир Путин предупреди финландския си колега, че отказът
Коментари Харесай

Киев: Русия загуби 26 000 души в Украйна

Руският президент Владимир Путин предизвести финландския си сътрудник, че отводът на страната от боен неутралитет ще е неточност, а Саули Нинистьо аргументира желанието на Хелзинки за участие в НАТО с съветското навлизане в Украйна.

Президентът на Финландия е уведомил Путин за желанието за участие в НАТО

В Киев предвидиха, че ще завоюват войната до края на годината. Освен това оповестиха, че съветските войски са изтласкани от региона на втория по величина град Харков.

Боевете в Донбас набират мощ.

Боевете в Донбас набират мощ

Местните управляващи оповестяват за починали и ранени цивилни при съветски обстрел в Донецка и Луганска области. Украинският министър на защитата Олексий Резников изрази вяра, че още един милион бойци ще бъдат въоръжени в подготовка за нова дълга фаза на войната с Русия.

Президентът Володимир Зеленски разгласи, че украинските сили напредват в Харковска област:

" Никой не може да предвижда какъв брой дълго ще продължи тази война. Но украинските въоръжени сили вършат всичко допустимо, с цел да прогонят съветските нашественици ".

Украйна ще завоюва войната до края на годината, през август ще настъпи поврат, предвижда ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов в изявление за английската телевизия " Скай нюз ".

Според Киев съветската страна е изгубила над 26 хиляди души.

В първия им диалог от началото на войната министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин е призовал съветския си сътрудник Сергей Шойгу неотложно да предприеме дейности за преустановяване на огъня в Украйна.

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Запада, че е оповестил на Русия тотална хибридна война, чиито последствия ще бъдат усетени от всички. Заместникът му Александър Грушко съобщи, че Москва ще вземе ограничения, в случай че НАТО разположи нуклеарни сили и инфраструктура наоколо до границите ѝ. Освен това не вижда действителни аргументи за присъединение на Финландия и Швеция към НАТО.

Русия разгласи, че стопира износа на ток за Финландия с претекста за липса на заплащания за към този момент доставена сила.

Президентът на Финландия Саули Нинистьо се е обадил на съветския си сътрудник Владимир Путин, с цел да го осведоми за желанието за влизане в НАТО. Путин е предизвестил, че такава смяна в курса на Хелзинки може да се отрази отрицателно върху връзките с Москва. Според него няма никаква заплаха за сигурността на Финландия. Очаква се на следващия ден тя да разгласи публично кандидатурата си за участие в НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР