Руският президент Владимир Путин поиска да чуе предложения от висшето

...
Руският президент Владимир Путин поиска да чуе предложения от висшето
Коментари Харесай

Путин поиска предложения от военното командване как да продължи операцията в Украйна

Руският президент Владимир Путин изиска да чуе оферти от висшето военно командване по какъв начин да продължи военната интервенция в Украйна, предава, като се базира на Кремъл.

Путин приказва по време на посещаване в обединявания щаб на родовете войски, участващи в по този начин наречената специфична военна интервенция.

На видеокадри, публикувани от Кремъл, съветският президент ръководи съвещание с присъединяване на към десетина души, седнали към кръгла маса. До него са министърът на защитата Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб ген. Валерий Герасимов - и двамата остро подложени на критика от по-твърдолинейните коментатори.

След това Путин беше показан на друга конферентна маса в щаба, приканвайки присъстващите представители на военното командване да дадат оферти по какъв начин да се продължи оттук насетне.

" Уважаеми приятели, ще изслушаме командващите на всяко оперативно направление. Бих желал да чуя предложенията Ви за нашите най-краткосрочни и средносрочни дейности ", сподели Путин.

На оповестените на уеб страницата на Кремъл фотоси от съвещанието се вижда, че на срещата е участвал и генералът от военновъздушните сили Сергей Суровикин, който е и главнокомандващ на всички съветски войски, участващи в боевете в Украйна.

Путин е прекарал целия вчерашен ден в щаба, сподели пред организация Интерфакс представителят му Дмитрий Песков. Повече детайлности за визитата на съветския президент, в това число къде тъкмо се намира щабът, не бяха обявени.

Поредица провали през миналите 10 месеца на боеве, довели до съветските отдръпвания от региона на Киев и от втория по величина град в Украйна - Харков, а неотдавна и от Херсон, принудиха Путин да прибегне до готовност на резервисти и провокираха изненадващи рецензии от страна на военни блогъри и някои хора от обкръжението на съветския президент.

Откакто Суровикин бе назначен през октомври за главнокомандващ " специфичната военна интервенция " в Украйна, съветските сухопътни войски се концентрираха повече върху защитата, в сравнение с върху настъпателните дейности, а на този декор талази от въздушни удари по украински градове оставиха милиони цивилни без отопление, електричество и вода по цели дни в изискванията на предстоящ зимен сезон, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР