Руският президент Владимир Путин подписа в петък указ, официално увеличаващ

...
Руският президент Владимир Путин подписа в петък указ, официално увеличаващ
Коментари Харесай

Решено: Държавната измяна в Русия се наказва с доживотен затвор

Руският президент Владимир Путин подписа в петък декрет, публично увеличаващ оптималната присъда за държавна измяна до пожизнен затвор - част от устрема на управляващите за угнетяване на несъгласието от началото на войната в Украйна.

Указът е оповестен на уеб страницата на Кремъл. Досега измяната се наказваше с 20 година затвор.
 В Русия държавна измяна към този момент ще се санкционира с пожизнен затвор В Русия държавна измяна към този момент ще се санкционира с пожизнен затвор

След гласоподаване в Народното събрание на законодателството, което е дефинитивно утвърдено с подписа на президент, се усилва оптималната присъда за осъществяване на " терористичен акт " - дефиниран като действие, което заплашва животи и има за цел да дестабилизира Русия, от 15 на 20 години затвор.

Признатите за отговорни за осъществяване на бойкот, също могат да отидат в пандиза за 20 години, вместо 15, до момента в който хората, наказани за " интернационален тероризъм ", могат да бъдат наказани на пожизнен затвор, вместо 12 години. Указът не изяснява какво е " интернационален тероризъм ", показва Ройтерс.

Путин подписа новия декрет в миг, когато правозащитни групи споделят, че управляващите ускоряват напъните си да затворят устите на дребното останали гласове на съпротива.

 Правозащници оспорват съветския закон, цензуриращ рецензията против войната Правозащници оспорват съветския закон, цензуриращ рецензията против войната

Русия твърди, че сходни закони са нужни, с цел да се отбрани страната от навлизане от Украйна и западните разследващи служби.

Също в петък Путин подписа декрет, съгласно който.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР