Руският президент Владимир Путин отправи противоречиви изказвания относно целите на

...
Руският президент Владимир Путин отправи противоречиви изказвания относно целите на
Коментари Харесай

Путин начерта нов план за войната, докато войските му обстрелват източния фронт в Украйна

Руският президент Владимир Путин насочи спорни изявления по отношение на задачите на войната. Той съобщи, че военните цели включват известно разширение на границите на Русия. В първичните си мнения за " специфичната военна интервенция ", Путин твърдеше, че проектите му не включват окупиране на украинска земя.

Кремъл съобщи, че е решен да управлява най-малко по-голямата част от териториите в Източна и Южна Украйна, които Москва едностранно разгласи за свои през септември.

Руските сили са конфигурирали голям брой ракетни установки в спряната украинска атомна електроцентрала " Запорожие ", настояват украински публични лица. Това поражда опасения, че най-голямата атомна електроцентрала в Европа може да бъде употребена като база за обстрел и усилва радиационната заплаха, оповестява английският вестник " Гардиън ".

Украинската нуклеарна компания " Енергоатом " сподели, че съветските сили, окупирали централата, са сложили няколко ракетни установки наоколо до един от шестте нуклеарни реактора. По думите ѝ нападателните системи са ситуирани в нови " защитни структури ", които руснаците скрито са построили, " нарушавайки всички условия за нуклеарна и радиационна сигурност ".

Въпреки че рискът от нуклеарен срив е доста понижен, защото всичките шест реактора са спрени, специалистите настояват, че към момента е допустимо рисково изпускане на радиация.

Междувременно в четвъртък съветските сили обстрелваха цялата фронтова линия в Донецка област в Източна Украйна. При офанзивите са били убити петима души. Най-ожесточените боеве са били край градовете Бахмут и Авдийвка, съобщи губернаторът на региона Павло Кириленко. Артилерията е обстрелвала град Торецк югозападно от Бахмут, убивайки един граждански и повреждайки 12 здания.

Според Кириленко съветските войски се пробват да напреднат и покрай град Лиман, който беше отвоюван от украинските сили през ноември. В Бахмут и други елементи на Донецка област, която граничи с Луганска област, украинците отвръщат на ударите с обстрел от ракетни установки, споделя очевидец на " Ройтерс ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР