Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците. В него

...
Руският президент Владимир Путин отправи обръщение към руснаците. В него
Коментари Харесай

Официално! Путин се появи на живо в ефир и обяви мобилизация на запасняците ВИДЕО

Руският президент Владимир Путин насочи послание към руснаците. В него той разгласи частична готовност на популацията. Това значи, че мобилизирани ще бъдат единствено руснаците от ресурс.

" Mобилизираните лица, участващи в спецоперацията, ще получат хонорари и статут на военнослужещи, служещи по контракт ", посочи съветският водач. Частичната готовност стартира още през днешния ден - 21 септември.

Вчера Държавната дума на Русия, долната камара на Народното събрание, одобри закон, който включва в съветския углавен кодекс понятията " готовност ", " военно състояние ", " военно време ", а също по този начин санкции за дезертиране и непринудено предаване в плен.

През 2022 година Путин към този момент два пъти е произнасял телевизионни обръщения. В първия от тях на 21 февруари той разгласи решението за неотложно признание на независимостта и суверенитета на Донецката национална република и Луганската национална република.

Във втория, рано сутринта на 24 февруари, Путин разгласи началото на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас.

Путин счита, че Западът е посочил, че задачата му е да унищожи Русия и че се е опитал да трансформира народа на Украйна в пушечно месо.

" Руснаците могат да бъдат сигурни, че териториалната целокупност на Русия ще бъде подкрепена с всички налични средства ", добави Путин.

" Специалната интервенция беше нужна за битката против нацизма в Украйна. Става въпрос за отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на Русия и поддръжка на нашите сънародници да дефинират сами бъдещето си ", сподели още Путин.

„ Целта на този Запад е да отслаби, раздели и в последна сметка да унищожи страната ни “, сподели президентът в телевизионното послание в сряда.

Путин уточни още, че Западът " към този момент непосредствено споделя, че през 1991 година са съумели да разцепят Съветския съюз, а в този момент е пристигнал моментът за самата Русия да се разпадне на доста райони, смъртно враждебни един към различен ".

" В рамките на частичната готовност на Русия на наборна военна работа ще подлежат единствено жителите от запаса, изключително тези с опит ", добави Путин.

Изказването на Путин се очакваше през вчерашния ден. Но в среднощ каналът Forbes Telegram, базирайки се на източници в президентската администрация, сподели, че речта на президента ще се състои, когато „ Далечният изток се разсъни “, което и стана и съветският водач рано тази заран българско време се появи онлайн в ефир.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР