Руският президент Владимир Путин отново нападна западните страни заради войната

...
Руският президент Владимир Путин отново нападна западните страни заради войната
Коментари Харесай

Руският президент отново обвини Запада за войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин още веднъж атакува западните страни поради войната в Украйна. Той направи паралели с войните в Ирак, Либия и Сирия, които Западът отпред със Съединените щати провокирал. По думите му, западните сътрудници тълкували интернационалното право както им изнася.
Смятаме, че казусът не е от през вчерашния ден. Той е предизвикан от избрани сили на Запад, които от години приготвят хибридна война с нашата страна. Правят всичко, с цел да трансфорат Украйна в инструмент за подкопаване на сигурността на Русия, да навредят на нашите позиции в света, да подкопаят държавността ни.
Владимир Путин – президент на Русия

Въпреки че съветският президент съобщи, че страната му ще проучва деликатно предлагането на африкански водачи за слагане на завършек на войната, множеството посетители на срещата на върха приканиха за мирни договаряния. „ Ние се застъпваме за спокойно решение, защото това е в полза на човечеството, както и на самите Русия и Украйна “, сподели президентът на Република Южна Африка Сирил Рамафоса.

Срещата на върха Русия-Африка означи възобновените старания на Кремъл за подсилване на връзките с континент с население от 1.3 милиарда души, който все по-настоятелно се декларира на международната сцена.

54-те африкански страни сформират най-големия блок за гласоподаване в Организация на обединените нации и са по-разделени от всеки различен район по отношение на резолюциите на Общото заседание, които подлагат на критика дейностите на Русия в Украйна.

Само 17 държавни глави участваха на срещата на върха в Санкт Петербург, спрямо 43-ма на първата среща на върха Русия-Африка през 2019 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР