Руският президент Владимир Путин отхвърлил предложението на министерството на отбраната

...
Руският президент Владимир Путин отхвърлил предложението на министерството на отбраната
Коментари Харесай

Путин нареди: Няма да има внезапни военни учения в Черно море

Руският президент Владимир Путин отхвърлил предлагането на министерството на защитата да организира неочаквани военни учения в Черно море в отговор на активността на НАТО, тъй като не желае да ескалира напрежението в района, оповестява " Ройтерс ", съобщи News.bg.

Русия се оплака от рисково увеличение на военната интензивност от страна на Съединени американски щати и техните съдружници в Черноморския район с по-голяма интензивност на западните шпионски самолети, повече полети на стратегически бомбардировачи и наличието на два военни кораба на Съединени американски щати. Част от активността се прави в покрайнините на Крим, черноморския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 година и който Киев желае назад.

Напрежението е високо и поради това, което Съединени американски щати нарекоха, обезпокоително струпване на съветска войска покрай Украйна и опълчване на мигрантите сред Беларус, непосредствен съдружник на Русия, и Европейския съюз. В изявление за държавна телевизия, оповестено на уеб страницата на Кремъл, Путин споделя, че не желае да подклажда напрежението в региона на Черно море. " Трябва да кажа, че нашето Министерство на защитата имаше предложение да проведем лични неочаквани учения в тези води. Но имам вяра, че това би било безсмислено и че няма потребност да се усилва напрежението там ", сподели Путин. " Така че министерството на защитата се лимитира до ескортиране на самолети и кораби на НАТО ", сподели Путин.

Съединени американски щати обявиха, че техните военни кораби са в Черно море, с цел да засилят съдействието със съдружниците от НАТО в района. " Съединените щати и техните съдружници от НАТО в действителност организират непланирани учения, желая да го подчертая, непланирани учения във водите на Черно море ", сподели Путин. " Това е съществено предизвикателство за нас. " Русия едностранно е прекратила полетите на своята стратегическа авиация, само че без да чака реципрочна стъпка от американските сътрудници, разяснява Путин, оповестява ТАСС.

Русия едностранно спря сходни полети. " Но нашите американски сътрудници продължиха. Ние чакахме, чакахме - и чакахме към пет години, съгласно мен, почти и възобновихме тези полети. Така че тук няма нищо изненадващо, ние летим от няколко години ". Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО са " формирали много мощна корабна група " в Черно море и се употребява и авиация, в това число стратегическа. Това, сподели Путин, частично е пояснение за " къде и по какъв начин летят съветските стратегически ракетоносачи ". Защото Западът, макар че употребява в ученията " много остарели самолети ", носи на борда на такива кораби стратегически оръжия. Той посочи, че съветската стратегическа авиация ще взе участие в взаимни учения с Беларус. А Западът " организира непрекъснато, постоянно и нередовно учения, непланирани, от друг тип ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР