Руският президент Владимир Путин нарече некоректни и неприемливи изявленията на

...
Руският президент Владимир Путин нарече некоректни и неприемливи изявленията на
Коментари Харесай

Путин към Макрон: В изявленията липсва разбиране за самия ход на конфликта в Карабах

Руският президент Владимир Путин назова неточни и неприемливи изказванията на френския президент Еманюел Макрон за хипотетичната деструктивна роля на Руската федерация в Карабах. На срещата на върха на Оперативно-наблюдателно дело в петък съветският водач сподели, че " бях сюрпризиран да прочета някои от мненията на президента на Франция през вчерашния ден ", оповестяват съветски медии.

„ Смятам, че в тези изказвания липсва схващане за хода на спора “, сподели Путин, отбелязвайки, че Макрон явно не разполага с информация за позицията на страните. „ Следователно изказванията на президента на Франция прозвучаха неточно, даже бих споделил извратено, затова са неприемливи “, добави съветският президент.

„ Бях сюрпризиран да прочета през вчерашния ден някои от мненията на президента на Франция за резултатите от срещата в Прага на 6 октомври (лидерите на Армения и Азербайджан се срещнаха там в коридорите на срещата на върха на Европейската политическа общност). Смятам, че в тези изказвания липсва схващане за самия ход на спора ", сподели Путин, като означи, че Макрон явно няма информация за позицията на страните.

„ Ще има опция – ще обсъдим това с президента на Франция “, акцентира Путин, добавяйки, че „ Русия постоянно откровено се е стремяла да позволи всевъзможни спорове, в това число въпроси, свързани с и към Карабах “.

Като цяло, говорейки за споровете в пространството на Оперативно-наблюдателно дело, съветският водач означи, че Москва приветства „ посредническите старания на всеки, стига те да са ориентирани към усмиряване на обстановката, в интерес на всички участници във всевъзможни несъгласия и спорове “.

„ Това се отнася и за нашите сътрудници отвред – от Съединени американски щати, от Европа “, приключи Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР