Руският президент Владимир Путин, който е на посещение в Италия,

...
Руският президент Владимир Путин, който е на посещение в Италия,
Коментари Харесай

Путин се надява Италия да помогне за нормализиране на отношенията на Русия с ЕС

Руският президент Владимир Путин, който е на посещаване в Италия, през вчерашния ден изрази вяра, че Рим ще се разгласи ясно и поредно в поддръжка на възобновяване на пълноценните връзки на Русия с Европейския съюз, и ще помогне за убеждаването на Брюксел, че глобите против Москва са били неточност, съобщи " Ройтерс ".

Надяваме се, че Италия ще изрича поредно и ясно тази позиция и ще се бори за това, което неведнъж е било заявявано обществено, а именнно - пълноформатно връщане към естествените връзки сред Русия и Европа като цяло, сподели Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция, на конференция след срещата си с италианския министър председател Джузепе Конте.

Москва схваща, че опциите за маневриране на Рим са лимитирани от разнообразни фактори, само че се надява, че Италия би могла да обясни на Европейски Съюз вредите, които глобите на съюза са предизвикали, означи президентът. Путин сподели, че не вижда непреодолими трудности пред възобновяване на връзките сред Москва и Брюксел в цялостен формат и е подготвен да извърши своята роля, в случай че не се основават изкуствени спънки по пътя на Русия.

Конте прикани да се направи всичко належащо за опазване на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, съобщи ТАСС. По думите на премиера на срещата е била разисквана обстановката към контракта, който Москва суспендира, откакто Вашингтон спря да извършва отговорностите си по него, означи ТАСС.

От позиция на италианското държавно управление " всеки би трябвало да направи всичко належащо, всеки би трябвало да даде своя принос, с цел да запазят тези съглашения ", сподели той. " И Русия е значим детайл от този развой, несъмнено ", добави Конте на конференция след среща с съветския водач.

През 2014 година Европейски Съюз наложи стопански наказания на Русия поради анексирането на Крим и поддръжката на Москва за проруски сепаратисти в Източна Украйна.

Проруски

И двете партии в италианската коалиция, Движение " Пет звезди " и партия " Лига ", за изразявали по-проруски позиции от множеството държавни управления в Европейски Съюз, отбелязва " Ройтерс ". Преди да дойдат на власт предходната година те приканиха да се постави завършек на глобите на Европейски Съюз. Вицепремиерът и водач на " Лига " Матео Салвини е посещавал Москва няколко пъти и е изразявал възхищението си от Путин.

Според италиански медии " Лига ", която сега е най-популярната италианска партия, е получавала финансиране от Москва, нещо което Салвини отхвърля.

Конте съобщи, че глобите са краткотрайна мярка и добави, че Италия работи за основаването на условия за възстановяване на връзките.

Путин уточни, че е обвързване на Украйна, не на Русия, да позволи разногласието им, само че Конте деликатно оспори това: " Когато президентът Путин, моят другар Владимир, споделя, че не всичко зависи от Русия, той е прекомерно непретенциозен. Истината е, че Русия може да играе огромна роля в превъзмогването на спора ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР