Руският президент Владимир Путин каза в сряда на нови посланици

...
Руският президент Владимир Путин каза в сряда на нови посланици
Коментари Харесай

Путин се скара на посланици, че страните му го принудили да нападне Украйна

Руският президент Владимир Путин сподели в сряда на нови посланици на Съединени американски щати и Европейски Съюз на недодялан език, че техните страни са виновни за трагичното утежняване на връзките, откогато Русия изпрати своите въоръжени сили в Украйна предходната година.

Посланиците бяха измежду 17-те, които публично връчиха дипломатическите си акредитивни писма на Путин на излъчена по малкия екран гала в Кремъл. Тя приключи конфузно с това, че Путин три пъти им сподели, че срещата е завършила. Накрая той им изясни от 20-30 метра, че поради санитарните ограничавания не може да замени няколко думи с тях, след което им сподели All the best! и се прибра. Те единствено му кимнаха.

Путин сподели на новия дипломат на Съединени американски щати Лин Трейси, че поддръжката на Вашигтон за революцията в Украйна през 2014 година е довела до актуалната обстановка, в която Русия и Украйна са в спор. Според него връзките им са в " дълбока рецесия ", която се " основава на фундаментално разнообразни подходи към образуването на актуалния международен ред ". " Уважаема госпожо дипломат, знам, че може да не сте съгласни, само че не мога да не кажа, че потреблението от страна на Съединените щати... на такива принадлежности като поддръжка за по този начин наречените " цветни революции ", поддръжка в това отношение за преврата в Киев през 2014 година в последна сметка докара до днешната украинска рецесия ", сподели Путин.

Русия отговори на протеста в Киев, който изгони проруски президент през 2014 година, като завзе Кримския полуостров от Украйна и поддържа въоръжено сепаратистко придвижване, което пое надзор над територията в Източна Украйна. Дълги месеци наред Москва и персонално Кремъл отричаха да са изпращали войска там и няколко пъти смениха главната версия за експанзията, която и до през днешния ден е приета единствено от шепа страни по света.

Путин зае сходна позиция с новия дипломат в Европейски Съюз Ролан Галараг, който зае поста си през септември, като му сподели, че " Европейският съюз е инициирал геополитическа борба с Русия ".



Путин също по този начин прикани Дания да поддържа предлагането на Русия за основаване на самостоятелна интернационална комисия за следствие на гърмежите, които раздраха подводните тръбопроводи " Северен поток ", доставящи газ от Русия за Германия предишния септември.

Във встъпителните си думи Путин сподели, че Русия е отворена за градивно партньорство с всяка страна и няма да се изолира, макар комплицираната обстановка в света. Русия твърди, че е била принудена да се намеси в Украйна, с цел да спре западната интервенция, която се трансформира в опасност за нейната сигурност. Западът и Киев отхвърлиха това като безпочвен предлог за завоевателна война и Западът наложи проливен дъжд от стопански наказания и стартира да доставя на Украйна съвременни оръжия и други запаси, с цел да противодейства на съветските сили.

След церемонията, на която участва и съветският външен министър Сергй Лавров, той бе запитан от публицист от държавна телевизия по какъв начин по този начин американски дипломат връчва акредитивни писма, а съгласно зам.-министъра на външните работи Сергей Рябков двете страни са в действителност в гореща фаза на война.

" Ние в действителност се намираме в горещата фаза на войната, защото украинските нацисти водят война с американското оръжие на първо място, и американската администрация всякога заплашва с от ден на ден и по-далекобойни, смъртоносни системи, които доставя [на Украйна] ", - сподели министърът без да се стопира пред микрофоните.

Лавров означи, че сред двете страни все пак е належащо да се поддържат връзките. Той изрази " вяра, че американците ще се разсънят и въпреки всичко ще възобновят някакъв разговор ". Според министъра остава " не доста да чакаме ". Лавров не разясни какво има поради с последните думи.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР