Руският президент Владимир Путин каза днес, че рязкото нарастване на

...
Руският президент Владимир Путин каза днес, че рязкото нарастване на
Коментари Харесай

Путин: САЩ монополизира и провали преговорите между Палестина и Израел - затова се стигна дотук

Руският президент Владимир Путин сподели през днешния ден, че внезапното повишаване на насилието сред Израел и палестинците демонстрира неуспеха на политиката на Съединени американски щати, които съгласно него са се пробвали да монополизират израело-палестинските договаряния, като в същото време са пренебрегнали палестинските ползи, съобщи Ройтерс.

" Мисля, че доста хора ще се съгласят с мен, това е ослепителен образец за неуспеха на политиката на Съединени американски щати в Близкия изток ", съобщи Путин пред иракския министър-председател Мохамед Шиа ал Судани.

Руският президент добави, че Съединени американски щати са се пробвали да " монополизират " интернационалните старания за определяне на мир в района и упрекна Вашингтон, че е пренебрегнал търсенето на взаимни отстъпки, които биха могли да бъдат допустими за всяка от страните.

Според Путин Съединени американски щати са пренебрегнали ползите на палестинците, в това число нуждата от самостоятелна палестинска страна.

Палестинците желаят да имат своя страна на Западния бряг и линията Газа със столица Източен Йерусалим, територии, окупирани от Израел по време на войната през 1967 година. По-рано Кремъл заяви, че е в контакт и с двете страни и ще се стреми да взе участие в разрешаването на спора сред тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР