Руският президент Владимир Путин каза днес, че няма доказателства, че

...
Руският президент Владимир Путин каза днес, че няма доказателства, че
Коментари Харесай

Путин: Няма доказателства, че Иран е стои зад нападенията срещу саудитските петролни съоръжения

Руският президент Владимир Путин сподели през днешния ден, че няма доказателства, че Иран е виновен за нападенията против саудитски петролни уреди предишния месец, предадoха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Путин съобщи също по този начин, че Съединени американски щати не са показали каквито и да е доказателства, че Иран е забъркан в нападенията.

По думите му Франция се е пробвала да уреди среща сред водачите на Иран и Съединени американски щати след нападенията, само че не е съумяла, тъй като Техеран желае Вашингтон да вдигне глобите си против Иран.

" Ние осъждаме тези (нападения), само че сме срещу прехвърлянето на виновността върху Иран, тъй като няма доказателства по тази причина ", сподели Путин на енергийна конференция в Москва.

Той съобщи, че иранският президент Хасан Рохани персонално му е споделил, че Техеран няма нищо общо с нападенията.

Путин сподели, че е неуместно да се допуска, че Русия би се пробвала да се намеси в президентските избори в Съединени американски щати следващата година.

Според него не са показани доказателства за предходни намеси на Москва в избори.

По думите му Русия ще е подготвена да работи с всеки, който бъде определен за президент на Съединени американски щати.

Путин сподели също, че не вижда нищо компрометиращо в телефонния диалог сред Доналд Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, поради който Тръмп е застрашен от процедура за импийчмънт, отбелязва Франс прес.

Руският президент съобщи, че няма нищо срещу диалогът му с Тръмп да бъде огласен обществено и че постоянно е знаел, че думите му може да станат публично притежание.

На въпрос за младата активистка на идеята за климата Грета Тунберг Путин отговори, че е тъпо, когато някой употребява младежи за постигането на личните си цели. Той дефинира Тунберг като благо, само че едва осведомено момиче, манипулирано да насочи нереалистични претенции в речта си пред Организация на обединените нации предишния месец. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР