Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни

...
Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни
Коментари Харесай

Владимир Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят, нагло ни мамят със зърнената сделка

Руският президент Владимир Путин сподели, че западните наказания са недалновидни и заплашват целия свят, който, по думите му, се обръща от ден на ден към Азия. В тирада, произнесена пред участниците в Източния стопански конгрес в град Владивосток, Путин съобщи, че Западът е подкопал световната стопанска система с " нападателен " опит да наложи превъзходството си в целия свят.

Руският държавен глава добави, че за Запада ще бъде " невероятно " да изолира Русия и че Москва ще се опълчи на опитите страната да бъде свалена от интернационалната сцена.

След налагането на глобите, Русия стартира да вижда повече благоприятни условия в пазарите на Близкия изток и Иран, сподели още Путин.

Руският президент също по този начин съобщи, че може да се стигне до ограничение на износа на зърно от Украйна за Европа. Споразумението за обновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на медиаторите за реализиране на договореността – Организация на обединените нации и Турция.

Путин посочи още, че съвсем всичкото зърно, изнесено от Украйна, е отишло в страните от Европейски Съюз, а не в най-бедните страни, където са изпратени “само два кораба от 87 “.

" Ако изключим Турция като страна медиатор, тогава всичкото, съвсем всичкото зърно, изнасяно от Украйна, се изпраща не в разрастващите се и най-бедните страни, а в страните от Европейски Съюз “, сподели съветският президент.

" По Световната продоволствена стратегия, която планува подкрепяне на нуждаещи се страни, бяха натоварени единствено два кораба. Подчертавам: единствено два от 87. С тях бяха изнесени 60 000 тона храни от два милиона тона. Това са единствено 3 %, които бяха изпратени в разрастващите се страни ", добави съветският държавен глава.

 

ТАСС заключи основните послания на Путин:

За събитията в Украйна

Руската интервенция в Украйна е огледален отговор на това, което ставаше там от 2014 г: " Ние нищо не сме започвали от позиция на военните дейности, опитваме се просто да ги приключим ".

" Смятам, че с началото на военната интервенция нищо не сме изгубили и нищо няма да загубим. От позиция на придобиването, мога да кажа, че основната ни облага - това е укрепването на нашия суверенитет и това е неизбежният резултат от протичащото се в този момент. "

При това " избрана поляризация " в света и вътре в страната ще бъдат единствено от изгода за Русия: " Всичко излишно, нездравословно и всичко, което ни пречи да вървим напред, ще бъде отхвърлено, ще намерем обороти, темпове на развиване ".

За зърнената договорка

Зърнената договорка, подписана в Истанбул, се оказа " следващата нагла машинация " - съвсем всичкото изнесено от Украйна зърно отиде в страните от Европейския съюз, а Русия и най-бедните страни, " както споделя народът, просто ги излъгаха ".

Русия може да ограничи износа на украинско зърно за Европейски Съюз: " Аз наложително ще се съветвам на тази тематика с президента на Турция Ердоган ". Заедно с това Москва ще продължи да работи в границите на договорката " с вярата, че задачите, поради които това мероприятие бе проведено, въпреки всичко ще бъдат реализирани ".

Световните цени на храните не престават да порастват поради рестриктивните мерки върху съветския експорт, които остават, без значение от формалното повдигане на глобите над продуктите и торовете: " Това е хитро направена, комплицирана структура, когато сякаш директни наказания няма, само че има ограничавания, свързани с логистиката, с фрахтоването на плавателни съдове, с паричните преводи, със застраховките ".

" Очевидно е, че при подобен метод мащабът на проблемите с продоволствието в света ще пораства, което може да докара до невиждана филантропична злополука ".

За газа

Обсъжданият в Европейски Съюз таван на цените на съветския газ е " следващата нелепост, следващото непазарно, лишено от вероятности решение ", което ще докара единствено до повишаването на това гориво. Русия няма никакви проблеми с износа на енергийни запаси, а нейният тръбопроводен газ за Европа е " неколкократно по конкурентоспособен от втечнения природен газ, транспортиран оттатък океана ".

Обвиненията в приложимост на " енергетично оръжие " поради обстановката със " Северен поток " са " следващата нелепост и бълнуване ": Русия е подготвена да пусне " Северен поток - 1 " още на следващия ден, само че " не разрешават ", за включването на " Северен поток - 2 " е задоволително " натискането на едно копче ".

Русия залага на " рационалното асимилиране на естествените благосъстояния ": добиваните в страната първични материали ще бъдат употребявани на първо място за подсилване на нейния суверенитет, а добивната сфера към този момент е предпазена " от вражески дейности ".

 

" Ние няма да доставяме нищо, в случай че това опонира на нашите ползи, в този случай на икономическите ", сподели съветският президент. " Никакъв газ, никакъв нефт, никакви въглища, никакъв мазут, нищо, " съобщи Путин в отговор на заканите за слагане на таван на цените на съветските енергоносители.

За " санкционната пещ "

Катализатор за " санкционната тресчица " на Запада, която през днешния ден заплашва целия свят, станаха " залязващата доминация " на Съединени американски щати и неспособността на западните елити да признаят обективните обстоятелства. В резултат равнището на развиване на Европа и качеството на живота на хората там се хвърлят в огъня на " санкционната пещ, принасят се в жертва поради съхраняването на диктатурата на Съединените щати в международните каузи ".

Конкурентоспособността на европейските предприятия понижава в това число и поради скъсването на връзките с Русия: " Не е за чудене, че в последна сметка мястото на европейския бизнес както на континента, по този начин и на световния пазар, ще бъде заето от техните американски настойници. Именно те, преследвайки личните си ползи, в никакъв случай не се лимитират в нищо и не се тормозят от нищо за постигането на личните си цели ".

Освен това, страните от Запада, " в опит да противостоят на хода на историята " подкопаха опорите на международната икономическа система - доверието към $ и другите западни валути е изгубено, а инфлацията в развитите страни към този момент надмина дългогодишни върхове.

За суверенитета

" Русия е северенна страна и ние ще пазиме своите наионални ползи, провеждайки независима политика, и ценим същите тези качества у своите сътрудници. Разбира се, имам поради нашите сътрудници от страните от Азиатско-Тихоокеанския район ". Тук не одобряват " разрушителната логичност на глобите ", а в центъра на деловите връзки стоят правилата на взаимната полза и в това е " голямото конкурентно предимство на района, залог за неговото динамично и долгосрочно развиване ".

За многополярността и " разпоредбите "

" Представата на Русия за многополярността е, че светът би трябвало да бъде доста по-справедлив, не може да бъде учреден на диктата на една страна, която се е провъзгласила за представител на Господ Бог на Земята, че и от горната страна, и да основава своята политика на своята мислена изключителност ".

Обвиненията по адрес на Москва, че сякаш нарушавала интернационалното право, са неосновательни, нарушават го тези, които нахлуха в Либия и Ирак, а в този момент приказват за някакви измислени правила: " Какви правила, кой ги измисли? Откъде ги измъкнаха тези правила? Нека сами живеят по тях ".

За новия английски министър председател

Смяната на главата на държавното управление в Обединеното кралство е " далечна от демократичните правила процедура ": " Народът на Англия в тази ситуация не ечаства в промяната на държавното управление ".

Как Лондон ще строи връзките с Москва при новия министър председател Лиз Тръс, е дело на ръководещите елити в страната: " Нашата работа е да защитим своите лични интере. И ще го прави поредно, дано никой няма подозрения в това ".

За обстановката в стопанската система

" Русия се оправя с икономическата, финансовата и софтуерната експанзия на Запада " - икономическата обстановка в страната се стабилизира, макар че отават проблеми " в редица браншове и райони, в обособени предприятия, изключително тези, които бяха свързани с доставки от Европа или доставяха там своята продукция ".

Нивото на безработица е на исторически най-малко - под 4%, а инфлацията продължава да спада. Към края на годината тя може са доближи към 12%, в първото-второто тримесечие на идната може да стигне 5-6%, " а някои приказват, че може да падне и до 4% ".

Заедно с това ще бъде продължена и прецизната поддръжка за проблематичните браншове: " Важно е дружно с бизнеса да продължим да одобряваме оперативни решения и да реализираме ефикасни механизвми за поддръжка ".

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР