Руският президент Владимир Путин каза, че ситуацията в анексираните от

...
Руският президент Владимир Путин каза, че ситуацията в анексираните от
Коментари Харесай

Путин определи ситуацията в анексираните територии като сложна

Руският президент Владимир Путин сподели, че обстановката в анексираните от Москва украински области " тук-там е комплицирана ", съобщи Ройтерс.

Тази оценка съветският държавен глава даде на среща с членове на съветското държавно управление, осъществена посредством видео връзка и излъчена по малкия екран.

Путин обаче посочи, че Русия разполага с всички запаси, нужни за възстановяване на изискванията в четирите новоприсъединени области.  

" Ситуацията в новите субекти е комплицирана, боевете в някои територии не престават, надалеч не на всички места е възобновен мирният живот и не е обезпечена сигурността а всички хора ", установи Путин, съобщи Българска телеграфна агенция. " Всички тези фактори би трябвало да се регистрират ", добави той.

" Но всичко това не е мотив за пауза и отсрочване на решенията на най-неотложните въпроси. Трябва още в този момент да се слагат съответни цели и последователно, малко по малко да се стигне до техните решения. Именно това чакат хората, които фактически претърпяват тежки времена и желаят да видят смяна към по-добро ", сподели още Путин.  

Той напомни, че е наредил на кабинета " до края на това тримесечие да изготви специфична стратегия за развиването на новите федерални единици ".   " До 2030 година те би трябвало да преминат на общоруското ниво на положението на инфраструктурата, на обществените услуги и доста други параметри на качеството на живот ", посочи президентът и разпореди на държавното управление, на федералните служби и на регионалните шефове " да разработят всички елементи от тази стратегия по оптимално явен и съгласуван метод ".

" Разбира се най-острите и жизненоважни въпроси би трябвало да се решат още в този момент в действен режим ", акцентира Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР