Руският президент Владимир Путин каза, че би искал връзките на

...
Руският президент Владимир Путин каза, че би искал връзките на
Коментари Харесай

Путин заяви, че иска да засили сътрудничеството с Иран в борбата срещу тероризма

Руският президент Владимир Путин сподели, че би желал връзките на страната му с Иран да станат още по-близки и разгласи, че има намерение да ускори съдействието с Техеран в битката против тероризма.

Коментарите на Путин идват на фона на вчерашната смъртоносна терористична офанзива в Иран, само че и на продължаващите от седмици всеобщи митинги след гибелта на млада жена, задържана от иранската нравствена полиция. Иранският режим назовава протестиращите против държавното управление терористи, отбелязва ДПА.

Иран и Русия наподобява стават все по-близки на фона на засилващата се изолираност на двете страни от Запада, отбелязва ДПА. Дронове иранско произвеждане неотдавна започнаха да играят забележителна роля в съветската военна акция на територията на Украйна и по информация от Киев и неговите западни съдружници дронове камикадзе са били употребявани при поредицата от офанзиви против украинската енергийна инфраструктура.

" Бих желал още веднъж да потвърдя желанието на съветската страна в допълнение да разтеглим съдействието с нашите ирански сътрудници в битката против тероризма ", написа Путин в депеша до президента на Иран Ебрахим Раиси, оповестена на уеб страницата на Кремъл. Той показва съболезнования към водачите на Иран по отношение на вчерашната офанзива в град Шираз, при която починаха минимум 15 души и отговорност за която групировката " Ислямска страна ".

Съединени американски щати показаха опасения, че Русия би могла да помогне на Иран да потуши всеобщите митинги в страната. " Ние се притесняваме, че Москва може да поучава Техеран кои са най-добите практики, възползвайки се от необятния опит на Русия в потушаването на открити митинги ", съобщи през вчерашния ден говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР