Руският президент Владимир Путин изпрати венец с лента в цветовете

...
Руският президент Владимир Путин изпрати венец с лента в цветовете
Коментари Харесай

Орбан и много западни посланици се сбогуваха с Горбачов в Москва

Руският президент Владимир Путин изпрати венец с лента в цветовете на националното знаме, с цел да уважи паметта на първия и единствен президент на Съветския съюз Михаил Горбачов, умрял на 30 август на 91-годишна възраст. Над 20 венци бяха изпратени също от премиера Михаил Мишустин, държавното управление, президентската администрация, държавни органи, разнообразни компании и организации, съобщи ТАСС., представена от

Траурната гала за починалия се състоя през днешния ден в Колонната зала на Дома на Съюзите наоколо до Кремъл. Властите оповестиха авансово, че Путин няма да участва заради претовареност.

В четвъртък Путин се елементарни настрана с Горбачов, полагайки цветя на ковчега му в Централната клинична болница в Москва.


На церемонията участва министър председателят на Унгария Виктор Орбан с делегация от страната. Поклонението бе посетено от посланиците на Съединени американски щати, Англия, Германия, Франция, Япония и Испания в Москва, които поставиха цветя пред ковчега и показаха съболезнования пред роднините на експрезидента на Съюз на съветските социалистически републики.

В телефонен диалог с Владимир Путин през днешния ден президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган изрази съболезнования във връзка със гибелта на Горбачов и означи забележителната му роля в най-новата история на Русия и на целия свят, заяви Кремъл.

Тленните остатъци на Горбачов ще бъдат положени през днешния ден в столичното гробище " Новодевиче " паралелно с гроба на брачната половинка му Раиса в наличието на почетен часовой. Входът е отцепен от органите на реда; на 200 метра от портала защитата прави инспекции, в това число с рамкови металдетектори.

Михаил Горбачов прекара шест години на висшия държавен пост в страната си. Той прогласи нов курс съвсем незабавно след избирането си за общоприет секретар на Комунистическата партия на Съветския съюз през 1985 година, след това оглави Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики, предложи да бъде основан постът президент и да бъде анулиран конституционният текст за управителната роля на партията. Руските думи " перестройка " и " публичност " влязоха тогава в голям брой езици на народите по света. На 25 декември 1991 година Голбачов напусна президентския пост, а на другия ден горната камара на Върховния съвет одобри декларация, с която бе прекъснато съществуването на Съветския съюз. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР