Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров до генерал-лейтенант за

...
Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров до генерал-лейтенант за
Коментари Харесай

Путин повиши Рамзан Кадиров до генерал-лейтенант

Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров до генерал-лейтенант за ролята му в нашествието в Украйна, която чеченският водач ловко употребява, с цел да показва преданост към Москва.

Тази седмица Кадиров съобщи, че основен съдружник, обвързван с убийството на съветския опозиционер Борис Немцов през 2015 година, е бил ранен в борби в обсадения град Мариупол, написа „ Гардиън “.

Бяха публикувани фрагменти, от които се вижда по какъв начин Кадиров посещава Руслан Геремеев в болница. Семейството на Немцов от дълго време упорства, че Геремеев е уредник на заговора за ликвидиране. Петима чеченци бяха приети за отговорни през 2017 година, само че процесът бе жигосан от родственици и съдружници като прикритие, което не изправя пред съда в действителност виновните за убийството.

Вчера Кадиров съобщи, че Москва няма да прави отстъпки във войната си с Украйна, отклонявайки се от формалната линия. В изказване в профила си в Telegram чеченецът сподели, че Владимир Путин няма да се откаже от започнатото.

Освен това подлага на критика основния договарящ на Москва – Владимир Медински, който оглавяваше съветската делегация и по време на последните договаряния с Украйна в Истанбул преди дни.

„ Няма да вършим никакви отстъпки… Медински беше този, който направи неточност, направи неправилна формулировка… И в случай че смятате, че той (Путин) ще напусне това, което е почнал тъкмо по този начин, както ни го показват през днешния ден, това не е правилно “, твърди Кадиров, представен от „ Ройтерс “. Самият той постоянно се самоопределя като „ пехотинец “ на Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР