Руският президент Владимир Путин иска да обсъди със службите по-нататъшни

...
Руският президент Владимир Путин иска да обсъди със службите по-нататъшни
Коментари Харесай

Дмитрий Песков не знае Кремъл да е бил предупреден от САЩ за терора

Руският президент Владимир Путин желае да разиска със службите по-нататъшни дейности и поради това в понеделник, на третия ден след терора в културния център в Подмосковието, ще организира заседание. Според организация " Интерфакс " представителят на Кремъл Дмитрий Песков е декларирал, че за вечерта е планувана среща с представители на организациите за сигурност и други сфери на държавната власт. Те ще обсъдят и въпроса за това какви служби могат да бъдат употребявани в поддръжка на жертвите и техните фамилии.

Русия сее подозрения по отношение на авторството на ИД

Говорителят на Кремъл Песков не разяснява предисторията на нападението против концертната зала " Крокус сити хол " в петък. Вместо това той се базира на информация от съветските правоприлагащи органи и препрати медиите към формалната информация. От думите му обаче стана ясно, че съветските правоприлагащи органи работят независима и без интернационална помощ.

И сега няма никакви контакти със западни сътрудници, уточни Дмитрий Песков.

На въпрос за предизвестието за вероятни терористични офанзиви, отправено от Съединени американски щати при започване на март месец, Песков съобщи, че разузнаванията в никакъв случай не дават информация на Кремъл, а по каналите на службите, от спецслужби към спецслужби. " Това се отнася към категорията на сензитивната информация, която несъмнено не се разгласява.

Представители на Съединени американски щати обявиха, че са предизвестили Русия за идно нахлуване по-рано този месец.

От Кремъл отхвърлиха да разясняват и каквото и да е било за забележимите признаци на принуждение - синини, подутини и рани - по телата на обвинените, които бяха видяни по време на правосъдните съвещания за гледането на мярката им. Песков бе сбит: " Оставям този въпрос без отговор. "

В съветските обществени мрежи бе публикуван и видеозапис на разпит на един от арестуваните, на който запис се вижда и че му е отрязано или нарязано ухото, а по лицето му има и кръв. Друго видео демонстрира разпит при потребление на електрошок.

Терористичната милиция " Ислямска страна " пое отговорност за нападението, като няколко пъти прави и изказвания, в това число разгласява видео, снимано от гледната точка на нападател. Западните служби считат за правдиво, че зад нападението стои клонът на ДАЕШ в Афганистан.

Въпреки това и Путин, а и други съветски представители насочиха обвинявания, че Украйна е хипотетично забъркана в терористичното нахлуване. Не бяха показани никакви доказателства. Украинското управление изрично отхвърли това още вечерта на нападението, предугаждайки в огромна степен осведомителната интервенция на Кремъл.

В обръщението си към нацията съветският президент не загатна въобще терористите от " Ислямска страна ", за сметка на това направи намек за присъединяване на Украйна поради хипотетичното желание на нападателите за избягат в тази посока. Беше направено и изказване, че някои хора от " украинската страна " са били подготвени да преведат въоръжените мъже през границата. Украйна изрично отхвърля да е забъркана в нападението.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в типичния й жанр беше по-остра. Тя сложи под въпрос дали зад нападението стои " Ислямска страна ".

" Внимание - един въпрос към Белия дом: Сигурни ли сте, че това е ИД? Може ли да помислите още един път? ", написа Захарова за " Комсомолская истина ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР