Руският президент Владимир Путин и саудитският принц Мохамед бин Салман

...
Руският президент Владимир Путин и саудитският принц Мохамед бин Салман
Коментари Харесай

Путин и Мохамед бин Салман продължават сътрудничеството на петролния пазар

Руският президент Владимир Путин и саудитският принц Мохамед бин Салман се споразумяха в телефонен диалог да продължат съдействието на петролния пазар, оповестиха съветски източници, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Задълбочено беше прегледана настоящата обстановка на международния петролен пазар. Подчертана бе значимостта на по-нататъшната съгласуваност в границите на ОПЕК+ ", заяви през вчерашния ден на уеб страницата си Кремъл.

Според пресслужбата на Кремъл в диалога е " било маркирано с задоволство, че страните участници на този формат поредно извършват поетите отговорности, за да се поддържа нужният баланс и непоклатимост на интернационалния пазар на енергийни първични материали ".

Разговорът идва по-малко от седмица след среща на Мохамед бин Салман, който е де факто водач на Саудитска Арабия, с американския президент Джо Байдън в Джеда, показва Франс прес.

Форматът ОПЕК+ сплотява организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), чийто член е Саудитска Арабия, и друга група страни производителки на нефт, измежду които и Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР