Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин се

...
Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин се
Коментари Харесай

Путин се среща със Си Дзинпин в Самарканд - Свят

Руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин се събират дружно с други азиатски водачи в античния узбекски град Самарканд по Пътя на коприната. Това ще е районна среща на върха, оповестена за предизвикателство към западното световно въздействие.

В срещата ще вземат участие и водачи от Индия, Пакистан, Турция, Иран и няколко други страни за срещата на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в узбекския град.

Основният ден на срещата на върха ще бъде петък. Въпреки това най-внимателно ще бъде следена днешният диалог сред съветския и китайския президент.

Срещата на върха е късмет за Путин да покаже, че Русия не може да бъде изолирана в интернационален проект. Сега е миг, в който силите на Москва са изправени пред съществени неуспехи на бойното поле в Украйна.

Си Дзинпин пътува за първи път в чужбина от първите дни на коронавирус пандемията. Според Агенция Франс Прес той преглежда срещата като опция да затвърди престижа си на международен общественик. Това е значимо за него, защото през октомври следва основния конгрес на ръководещата комунистическа партия в Китай, оповестява БГНЕС.

И за двамата водачи срещата на върха ще бъде опция да се опълчват на Запада, изключително на Съединените щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР