Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон

...
Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Путин в разговор с Макрон: Не желая ескалация на ситуацията край Украйна

Руският президент Владимир Путин и френският му сътрудник Еманюел Макрон разискаха във втори телефонен диалог за три дни тематиката за Украйна, заяви през днешния ден Кремъл, представен от Ройтерс.

В изказване съветското президентство показва, че двамата са обменили отзиви за предложенията на Русия по отношение на желаните от нея гаранции за сигурност. Те са се договорили също да обмислят опцията да се срещнат персонално.

В диалог сред двамата президенти в петък Путин сподели на Макрон, че отговорите на Съединени американски щати и НАТО на съветските оферти не засягат основните безпокойства на Москва. Путин посочи също, че не желае ескалация на обстановката край Украйна.

Днешният контакт е разследване от диалозите на президента Макрон с съветския и украинския му сътрудник на 28 януари и е част от напъните за деескалация, означи на собствен ред Елисейският замък, представен от Франс прес.

Според френското президентство двамата водачи гледат благосклонно на напредъка, реализиран при диалозите в така наречен нормандски формат (с присъединяване на Русия, Украйна, Германия и Франция) за споразумяване на спора в Източна Украйна.

Двамата са разгледали интернационалните тематики. Френският държавен глава се е съгласил да продължат непрекъснатите телефонни диалози.

Разгледани са разновидности за дипломация. Обсъдена е обстановката в Източна Европа.

Русия е повторила своите оферти за непоклатимост. Путин още веднъж е показал разновидности за решение.

Очакват се нови договаряния.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР