Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон

...
Руският президент Владимир Путин и френският му колега Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Путин и Макрон обсъдиха по телефона Украйна и руските гаранции за сигурност

Руският президент Владимир Путин и френският му сътрудник Еманюел Макрон разискаха в понеделник напрежението в Украйна и опасенията за сигурността в Европа по време на телефонен диалог, заяви Кремъл.

„ Лидерите показаха своите гледни точки по отношение на обстановката във връзка с Украйна, както и въпроси, свързани с даването на Русия на дълготрайни и правно обвързващи гаранции за сигурност “, се споделя в изказване на Кремъл.

Разговорът е последният от поредицата дипломатически полемики сред висши чиновници от Москва, Европейски Съюз и Вашингтон по отношение на спора в Украйна и различията сред Русия и Запада по отношение на опасенията за сигурността в Европа.

Опасенията от идно съветско навлизане в Украйна набъбнаха през последните дни, макар опроверженията от Москва и апелите на украинския президент Владимир Зеленски да не се всява " суматоха " поради осезаемото струпване на съветски войски на границата.

Телефонното позвъняване в понеделник е в резултат на диалозите, които Макрон организира неотдавна с съветските и украинските си сътрудници, и идва като част от напъните за деескалация на напрежението, разясняват от офиса на френския президент.

Бе добавено, че по време на диалога Путин и Макрон са приветствали „ позитивния прогрес “ след диалозите сред съветски, френски, немски и украински представители и са подкрепили по-нататъшен разговор за използване на споразуменията за преустановяване на огъня в Украйна, подписани през 2015 година

Кремъл добави, че Путин и Макрон са разискали опцията за персонална среща.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР