Руският президент Владимир Путин е заявил днес в разговор с

...
Руският президент Владимир Путин е заявил днес в разговор с
Коментари Харесай

Путин: Диалог с Украйна е възможен само ако всички руски искания бъдат приети

Руският президент Владимир Путин е декларирал през днешния ден в диалог с немския канцлер Олаф Шолц, че разговорът с Украйна в интерес на мира е вероятен, единствено в случай че " всички съветски претенции " бъдат признати, съобщи Франс прес.

Русия е отворена за разговор с украинската страна, както и с всички тези, които желаят мир в Украйна. Но при изискване, че всички съветски претенции бъдат задоволени, уточни Кремъл в известие за диалога, извършен " по самодейност на Германия ".

Президентът Путин е уверил канцлера Шолц, че съветските сили не бомбардират Киев и огромните украински градове, определяйки като " груба небивалица " информациите за опустошения, осъществени от Москва.

Информациите за хипотетичните бомбардировки на Киев и други огромни градове не са нищо друго с изключение на груба пропагандна небивалица , е декларирал Путин по време на телефонния диалог с немския канцлер, съгласно известието на Кремъл, добавя Агенция Франс Прес.

Пресслужбата на Кремъл е съобщила също, представена от ТАСС, че в диалога си с Шолц Путин е обърнал внимание на заплахата, която произтича в Украйна от неонацистите. Било е очебийно, че главната заплаха идва от военните формирования на неонацисти, които правят многочислени военни закононарушения, употребявайки терористични способи, разполагайки стремително оръжие в жилищни квартали, прикривайки се цинично зад гражданското население, се споделя в известието. В него се акцентира, че Киев " не извършва обещанията си да приключи това безчовечие и през последните дни броят на тези случаи се усилва ".

Все по-често записваме поява на наемници от трети страни, в това число от Албания и Хърватия, косовски бойци и даже джихадисти с опит от бойни дейности в Сирия, се споделя още в известието на Кремъл, съобщи ТАСС.

Днес Путин е споделил още на Шолц, че се надява Украйна да заеме " рационална и градивна " позиция на идващите кръгове от договарянията, съобщи Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР