Руският президент Владимир Путин е казал на бившия германски канцлер

...
Руският президент Владимир Путин е казал на бившия германски канцлер
Коментари Харесай

Путин отново шантажира Европа: Ако заработи Северен поток-2, ще скочат доставките на газ

Руският президент Владимир Путин е споделил на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер по време на срещата им предходната седмица, че газопроводът " Северен поток 2 " е подготвен за неотложно потребление и че ще помогне да се усилят газовите доставки за Европа, сподели през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Тръбопроводът " Северен поток 2 " беше приключен, само че не бе въведен в употреба поради съветската инвазия в Украйна и последвалите я огромни наказания на Запада, показва Ройтерс.

Песков означи, че Путин е споделил на Шрьодер, че съветските газови доставки са паднали до близо 30 млн. куб. метра дневно по отношение на предходните 167 млн. куб. метра, откакто Полша популяризира действието на глобите върху газопоровода " Ямал-Европа ", а Украйна спря потоците по един от маршрутите през своята територия.

Говорителят сподели, че Шрьодер е разискал пречките за газовите доставки и е попитал дали газопоровдът " Северен поток 2 " може да бъде употребен. По думите на Песков, Шрьодер е попитал може ли при спешна обстановка, напълно хипотетично, да бъде пуснат газопроводът " Северен поток 2 ".

" С други думи Путин не беше основател на тази концепция, той не е предложил газопроводът на бъде пуснат ", сподели Песков и добави, че в случай че " Северен поток 2 " бъде пуснат, той може да транспортира не повече от 27 милиарда куб. метра тази година. " Путин отговори, че газопроводът е изцяло подготвен за потребление ", добави представителят.

" Шрьодер не прояви каквото и да било предпочитание да става медиатор " за споразумяване на спора в Украйна или на газовата рецесия в Европа, сподели още Песков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР