Руският пилот Никита Мазепин няма да се състезава във Формула

...
Руският пилот Никита Мазепин няма да се състезава във Формула
Коментари Харесай

Отбор от Формула 1 прекрати договора на руски пилот

Руският водач Никита Мазепин няма да се състезава във Формула 1 през този сезон, откакто тимът, за който кара - Хаас разгласи, че е прекратил контракта му. Американският отбор скъса връзките си с 23-годишния водач и съветската компания Uralkali след нашествието в Украйна.

Бъдещето на Мазепин беше неразбираемо след началото на войната в Украйна.
По време на предсезонните проби в Барселона от Хаас отстраниха логото на Uralkali, като от тази година компанията трябваше да бъде главен спонсор. Именно тя е и повода Мазепин да бъде участник във Формула 1, като го поддържа в цялата му кариера.

“Хаас Ф1 реши да приключи с неотложен резултат контракта си с Uralkali и водача Никита Мазепин. Както и останалата част от обществото на Формула 1 ние сме шокирани и тържни от нашествието в Украйна. Желаем бърз и кротичък завършек на спора ", показват от отбора.

Американският тим още не е оповестил кой ще заеме мястото на Мазепин, само че през предходната седмица шефът на тима Гюнтер Щайнер изясни, че е допустимо тест водачът Пиетро Фитипалди да получи позвъняване. Другият титулярен водач на отбора е Мик Шумахер.

В дебютния си сезон във Формула 1 Никита Мазепин беше доста подложен на критика поради рисковото си каране, както и поредност от произшествия, които провокира.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР