Руският патриарх Кирил изрази подкрепата си за усилията на президента

...
Руският патриарх Кирил изрази подкрепата си за усилията на президента
Коментари Харесай

Патриарх Кирил подкрепи Путин, призова бунтовниците да се вразумят

Руският патриарх Кирил изрази поддръжката си за напъните на президента Владимир Путин да предотврати разтърсванията в страната, съобщи ТАСС.

" Като насочвам молебствия за спокойно решение на актуалната обстановка, в качеството си на Предстоятел на Руската православна черква приканвам тези, които са взели оръжие и са подготвени да го насочат против своите братя, да се вразумят. Пред лицето на общата опасност е належащо да се резервира единомислието, да се преглътнат обидите и персоналните упоритости, колкото и мъчно да е това от време на време. Подкрепям напъните на съветския държавен глава да предотврати безредиците в нашата страна ", сподели патриархът в обръщението си към своите сънародници.

Патриарх Кирил означи, че военната борба е тестване, при което е още по-необходимо " да пазим единството на народа, да се молим на Бога, да поддържаме бойците и да се поддържаме взаимно по всички вероятни способи ".

" Днес, когато нашите братя се борят и умират по фронтовете, самоотвержено изпълнявайки своя дълг, когато враговете поставят всички старания да унищожават Русия, опитът да се посее разкол в страната съставлява най-голямото закононарушение, което няма никакво опрощение ", продължи той.

" Господ да резервира мира и единството, застрашени от апелите за безредици. Нека Бог закриля Русия, нейния народ и нейната войска ", сподели още съветският партриарх.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР