Руският патриарх да държи този тон на държавния глава е

...
Руският патриарх да държи този тон на държавния глава е
Коментари Харесай

Д-р Николай Михайлов: Недопустимо е руският патриарх да държи този тон на държавния глава

Руският патриарх да държи този звук на президента е изцяло неприемливо и поражда въпроси каква е повода на това държание. Това сподели в предаването „ Лице в лице” психиатърът доктор Николай Михайлов и добави:

„ То е толкоз, в някакъв смисъл меко брутално, това е абсурд да се приказва по този начин – меко и брутално, на едно и също място, само че против него имаше един троснат президент и един физически безсилен български нравствен глава, който беше изолиран, изключен от диалога като неефикасно наличие, смаяно от тази експанзия по време на Великия пост”.

Това, което се случи, към визитата на съветския патриарх Кирил е значимо и подухва горест, тъй като не трябваше да се случва по този начин. Руският патриарх изненада със своето държание и то не прелестно, сподели още доктор Михайлов.

”Това, че нашата страна от 89-та година се старае да разтвори ролята на Русия в българската история и да откаже дължима признателност е известно, това изпитание цели да разтвори съветското наличие в нашата история като в хомеопатен разтвор, да бъде нещо като молекула, доста незабележимо, пренебрежимо и отстранимо от празничния календар. Защо да не сменим датата на националния празник, това стои някак си във въздуха открай време”, разяснява още психиатърът.

„ Патриархът на Русия е пристигнал тук, с цел да изобрази духовно въодушевление и да покаже духовна зрялост на най-голямата православна черква. Вместо това един колорит на фино великодържавно надменност, което беше пресрещнато по бутафорен метод от господин Симеонов, симетрично, само че примитивно. Това лично е свойство на основния мозък на този български политик, той приказва по този начин – брутално.

В стила на съветския патриарх имаше нещо във висша степен недопустимо. От позиция на съветския интерес е контрапродуктивно. Щетите на това, което направи съветският патриарх Кирил, ще би трябвало да бъдат проследявани нататък и не се знае какъв брой дълго”, добави доктор Михайлов.

--> По думите му другите се усещат уязвени и това е сериозен удар върху русофилската идея в България , „ тъй като идва от нещо доста значително, от душата на тази русофилска обвързаност, а точно – паметта за нашата кръвна и духовна връзка, олицетворена от наличието на патриарх Кирил на тази дата.

Нещо е уязвено в тази история на признателност, тъй като патриарх Кирил пожела да отдадем дължимото освен Богу, само че и на кесаря. Скокът в дебрите на конспирацията не е за препоръчване, тъй като нищо не излиза, смешно е”.

Според доктор Михайлов има доста дълга подготовка на това, което се случи на 3 март.

„ То е във взаимното отчаяние и в една доста огромна и от ненадейно място незрялост. Какво чака съветският патриарх и в по-общ смисъл съветската власт? България е европейска страна, член на Европейски Съюз, тя набира за себе си идентитет на европейска страна. Това е необратимо. Това, което приказва господин Москов е за партийна приложимост.

Никаква опция за геополитическа преориентация на страната няма. Това не може да стане, с изключение на в нуклеарен облак, затова няма да стане.

Да приказва с този звук на българския президент с концепцията да образуваш бездна сред политическия хайлайф , който е прозападно насочен, и по съмнение русофилски настроеното население на България е нелепа концепция, тъй като, атакувайки президента, ти атакуваш неговия народ, на който той е въплъщение по Конституция”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР